Pasigirdo beprotiški spėjimai: karališkasis karstas iš tikrųjų tuščias – kur dingo Elžbieta II?  ()

Praėjusią savaitę, būdama 96 metų amžiaus, mirė karalienė Elžbieta II. Pasaulio lyderiai ir paprasti piliečiai užplūdo internetą su gedulo žinutėmis. Tačiau taip elgėsi ir sąmokslo teoretikai, įskaitant kai kuriuos, teigiančius, kad velionės monarchės kūno iš tikrųjų karste nėra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-17 Pasigirdo beprotiški spėjimai: karališkasis karstas iš tikrųjų tuščias – kur dingo Elžbieta II?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalienės valstybinės laidotuvės turėtų įvykti pirmadienį, rašoma karališkosios šeimos svetainėje. Trečiadienį jos karstas iš Bakingemo rūmų buvo pervežtas į Vestminsterio rūmus, kur ji keletą dienų gulės viešumoje, kad visuomenė galėtų atsisveikinti ir išreikšti pagarbą.

Vis dėlto kai kurie žmonės internete galvoja, kad karališkasis karstas iš tikrųjų tuščias.

Pavyzdžiui, JK vaikų auklėjimo svetainėje „Mumsnet“ vienas vartotojas trečiadienį paskelbė, kad girdėjo, jog karalienė gali ilsėtis kur nors už viešai pastatyto karsto.

„Nuolat girdžiu žmones, teigiančius, kad karalienės nėra karste, nes panašu, kad tas pats nutiko ir su karalienės seneliu“, – rašė vartotojas, turėdamas omenyje karalių George'ą V, kuris mirė 1936 m. „Man tai skamba kaip nesąmonė. Būtų beprotiška, jei jos nebūtų“.

Tada „Mumsnet“ vartotojai pasiūlė savo mintis šiuo klausimu, o kai kurie patvirtino teoriją.

 

„Turiu pripažinti, kad susimąsčiau, buvo ar ne“, – atsakyme rašė vienas asmuo. „Manau, kad tai didžiulis saugumo košmaras, kai jos kūnas gabenamas iš vieno JK galo į kitą, o visa kelionė transliuojama per tarptautinę televiziją. Įsivaizduočiau, kad kokia nors teroristinė organizacija norėtų perimti karstą ir laikyti jį išpirkai, filmavimas jiems labai padėtų tai padaryti!“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()