Energetikos ekspertas perspėja kaip iš tikro reikia nustatyti šildymo katilą, kad sutaupytumėte – jei padarysite tokią klaidą, išleisite gerokai daugiau pinigų  (2)

Sparčiai didėjant sąskaitoms už energiją ir esant pragyvenimo brangimo krizei milijonai žmonių, artėjant žiemai, susiduria su labai sudėtingais finansiniais sprendimais. Tačiau ekspertai atkakliai tvirtina, kad katilą įjungiant esant žemiems nustatymams kainuos tik daugiau pinigų, o ne padės sutaupyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andy Kerr, katilų įmonės „BOXT“ įkūrėjas, tvirtino, kad tai yra „mitas“, jog šildymą įjungti esant žemai temperatūrai yra pigiau nei tiesiog įjungti šildymą, kada manote, kad to reikia. Jis perspėjo žmones, kad taip elgdamiesi jie gali iššvaistyti pinigus.

„Nuolatinis kuro deginimas namui šildyti ne tik sunaudos energiją, bet tai bus prarasta energija“, – paaiškino jis ir pažymėjo, kad katilai tiesiog „nuolat naudos energiją“, jei jie bus pastoviai įjungti.

A. Kerr pridūrė, kad žiemą ypač svarbu žinoti, kokiai temperatūrai nustatytas jūsų termostatas. Jis sakė, kad geriausia „nustatyti savo termostatą tik tokiai temperatūrai, kokios norite, kad būtų jūsų namuose“.

„Nustačius termostatą į viršutinę padėtį, sistema neįkais greičiau, bet reikš, kad ji ilgiau degins energiją, kad pasiektų tą aukštesnę temperatūrą“, – sakė jis.

Tačiau jis taip pat pažymėjo, kad jei jūsų katilas visai nenaudojamas, jame esantis vanduo, nukritus temperatūrai, gali užšalti. Todėl termostatai turi būti nustatyti bent iki 10 °C, kad taip nenutiktų, – teigė jis.

A.  Kerr pastebėjo, kad kai kuriose šildymo sistemose yra oro kompensavimo valdikliai, kurie reguliuoja katilo darbą pagal lauko temperatūrą. Jis teigė, kad dėl to „katilas gali veikti dažniau esant žemesniam nustatymui“, tačiau teigė, kad „daugumoje namų bus efektyviau šildymą įjungti tik tada, kai jo tikrai reikia“.

 

Jis pridūrė, kad ideali kambario temperatūra žiemą yra „nuo 18 iki 20 laipsnių“. Tačiau nors visada kyla pagunda „pakelti termostatą“, ypač naktį, A. Kerr sakė, kad „eksperimentavimas su skirtingomis temperatūromis gali sumažinti sąskaitas už energiją ir galbūt pagerinti nakties miegą“.

Jis sakė, kad perjungimas tarp skirtingų temperatūrų dienos ir nakties metu gali padėti sumažinti energijos suvartojimą ir padaryti jūsų namus patogesnius. Jis pasiūlė, jog išmanieji termostatai gali palengvinti dienos ir nakties temperatūros programavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(18)
(-13)

Komentarai (2)