Lenkijos prezidento drebinantis pareiškimas: Vokietija paskelbė karą, Varšuva sieks nepriklausomybės  ()

Šalies vadovas sutiko su teiginiu, kad Lenkija patiria ideologinį Vakarų spaudimą ir finansinį šantažą, todėl Varšuva Europos Sąjungoje turėtų siekti nepriklausomybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda interviu metu žurnalui „Tygodnik Sieci“ kalbėjo apie dabartinę šalies padėtį Europos geopolitiniame žemėlapyje. Jis patvirtino, kad „Vokietija per Briuselį ir kairiųjų liberalų pagrindinę srovę“ paskelbė Lenkijai netradicinį karą. 

Pokalbio metu kalbėta apie Lenkijos diplomato ir Europos Parlamento nario Jaceko Saryuszo-Wolsky publikaciją, kurioje jis gana aštriai pasisakė apie Lenkijos ir ES santykius. Straipsnio autorius be kompromisų teigė, jog Lenkija yra hibridinio puolimo, ideologinio spaudimo ir finansinio šantažo objektas, todėl Varšuva Europos Sąjungoje turėtų siekti nepriklausomybės. Komentuodamas J. Saryuszo-Wolsky teiginius, Lenkijos vadovas pažymėjo, kad iš esmės jis sutinka su diplomatu.

„Dėmesingai perskaičiau neseniai savaitiniame žurnale „Sieci“ duotą interviu su p. J. Saryuszu-Wolsky. Turiu pasakyti, kad sutinku su juo daugeliu atvejų“, – sakė A. Duda.

Šiame kontekste prezidentas pažymėjo, kad Lenkija nenori būti tokiame aljanse, kur jai bus primesti svetimi elgesio modeliai, o geriausias to įrodymas – pergalė Jungtinių teisių politinėje arenoje 2019 m. ir jo paties koalicijos 2020 m.

 

„Jei lenkai norėtų atlikti diktantus iš užsienio, 2020 metais būtų pasirinkę ne mus, o tuos, kurie sutinka atlikti tai, ką jiems liepia iš išorės“, – įsitikinęs A. Duda.

Lenkijos prezidentas taip pat pabrėžė, kad Europos Sąjunga su Lenkija žaidžia nesąžiningą žaidimą, užsimindamas apie Ursulą von der Leyen, su kuria A. Duda derėjosi dėl padėties teisingumo sistemoje ir pinigų skyrimo reformoms.

„Su Ursula von der Leyen atvirai kalbėjau apie situaciją teisingumo sistemoje, kodėl joje tiek daug nesklandumų, kodėl turime tai sutvarkyti. Taip pat jai aiškiai pasakiau, kad Europos institucijų kišimasis į šį reikalą yra neteisėtas, jog tai yra Europos teisės pažeidimas“, – kalbėjo Lenkijos vadovas.

 

Be to, A. Duda teigė, kad pačioje Lenkijoje yra politinių jėgų, kurios vykdo politiką, prieštaraujančią esminiams Lenkijos valstybės interesams ir „trina rankas“, kai Briuselis kenkia Varšuvai.

„Apgailestauju, bet tokie yra faktai. Kaip ir tai, kad liberaliųjų kairiųjų stovykla, kurios atstovų dauguma yra Europos Komisijos nariai, bet kokia kaina nori pasiekti Lenkijoje valdžios pasikeitimo“, – apibendrino A. Duda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(9)
(50)

Komentarai ()