Didžiulė JAV pergalė ir galingas smūgis Kremliui: G20 priėmė itin griežtą deklaraciją  (2)

Rusijos tarptautinė izoliacija trečiadienį išaugo, pasaulio lyderiams paskelbus bendrą deklaraciją, kurioje pasmerkė jos karą Ukrainoje, nusinešusį tūkstančių žmonių gyvybes ir sukrėtusį pasaulio ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G20 viršūnių susitikimas Balyje (Indonezija) trečiadienį baigtas lyderių pareiškimu, kuriame „griežčiausiai apgailestaujama dėl Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą ir reikalaujama visiško ir besąlygiško jos pasitraukimo iš Ukrainos teritorijos“.

Kalbėdamas pasibaigus viršūnių susitikimui, Indonezijos prezidentas ir G20 šeimininkas Joko Widodo per spaudos konferenciją sakė, kad „pasaulio lyderiai susitarė dėl deklaracijos turinio, būtent dėl ​​karo Ukrainoje pasmerkimo“, dėl kurio pažeidžiamas jos teritorinis vientisumas. Tačiau kai kurios deklaracijoje vartojamos kalbos rodė, kad nariai nesutaria dėl Ukrainos klausimų.

„Šis karas sukėlė didžiules visuomenės kančias, taip pat sukėlė pavojų pasaulio ekonomikai, kuri vis dar yra pažeidžiama pandemijos, o tai taip pat sukėlė maisto ir energijos krizių bei finansų krizės pavojų. G20 aptarė karo poveikį pasaulio ekonomikai“, – sakė jis.

17 puslapių dokumentas yra didelė pergalė JAV ir jų sąjungininkams, kurie siekė užbaigti viršūnių susitikimą griežtai pasmerkdami Rusiją, nors jame taip pat buvo pripažintas nesutarimas tarp valstybių narių.

„Dauguma narių griežtai pasmerkė karą Ukrainoje ir pabrėžė, kad jis sukelia didžiules žmonių kančias ir didina esamą pasaulio ekonomikos trapumą“, – sakoma jame. „Buvo kitokių požiūrių ir skirtingų situacijos bei sankcijų vertinimų.“

 

Joko Widodo teigė, kad G20 narių pozicija dėl karo Ukrainoje buvo „labiausiai diskutuojama“ dalis.

„Vakar iki vėlyvo vidurnakčio diskutavome apie tai, o pabaigoje lyderių deklaracija buvo vienbalsiai sutarta“, – sakė Joko Widodo.

„Sutarėme, kad karas turi neigiamą poveikį pasaulio ekonomikai, o pasaulio ekonomikos atsigavimas taip pat nebus pasiektas be taikos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(200)
(5)
(195)

Komentarai (2)