Štai kur verta keliauti gruodžio mėn.: TOP 10 Europos miestų su geriausiomis Kalėdų mugėmis 2022 m.  ()

Dvejų metų koronaviruso pandemija įveikta, metas keliauti ir linksmai atšvęsti Kalėdų šventes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bazelis, Viena ir Praha yra tarp 10 geriausių Europos miestų, kuriuos reikia aplankyti Kalėdų laikotarpiu 2022 m. lapkričio–gruodžio mėn.

„SchengenVisaInfo“ duomenimis, po dvejus metus trukusio riboto Kalėdų šventimo dėl koronaviruso pandemijos, šiemet turistai nekantrauja linksmai atšvęsti Kalėdų šventes.

10 geriausių Europos miestų su geriausiomis Kalėdų mugėmis 2022 m.

1. Bazelis, Šveicarija.

Miestas, turintis senas Kalėdų šventimo tradicijas, jau seniai pelnęs vieno gražiausių ir didžiausių Europos Kalėdų miestelių savininko vardą. Bazelio Kalėdų turgus ypač populiarus tarp britų ir italų keliautojų, pastarąjį dešimtmetį jis yra vienas populiariausių.

2. Budapeštas, Vengrija.

Vengrijos sostinė pripažinta viena populiariausių 2022 metų krypčių, turinti ką pasiūlyti turistams, neatsižvelgiant į jų amžių. Apie 120 amatininkų, kulinarijos specialistų ir Kalėdų giesmininkų susirinks priešais Šv. Stepono baziliką, įsikūrusią vienoje populiariausių šalies aikščių.

3. Metz, Prancūzija.

Manoma, kad šiame Prancūzijos mieste yra gražiausias Kalėdų turgus, galintis didžiuotis unikalia patirtimi ir daugybe renginių visame mieste. Čia turistams bus pasiūlyta įsigyti rankų darbo dovanų, paragauti geriausių meduolių ir vietinių ūkininkų produkcijos, atsigerti karšto šokolado ar čiuožti ant ledo.

4. Briuselis, Belgija.

Nors Belgijoje yra daugybė kitų miestų, kuriuose galima švęsti Kalėdas, sostinė jau daugelį metų yra viena iš labiausiai lankomų vietų Europoje. Čia turistų laukia didingi garso ir šviesos pasirodymai Didžiuosiuose rūmuose, graži Kalėdų eglė, čiuožyklos ir įvairus kalėdinis turgus.

5. Viena, Austrija.

Lapkričio viduryje miestas virsta stebuklingu kalėdiniu turgumi ir atrodo kaip spindinti pasakų šalis. Vaikai gali pasisupti karusele, o suaugusieji – pasimėgauti šiltais gėrimais. Be to, turistams patariama aplankyti Schönbrunn rūmus, kuriuose įsikūręs populiariausias kalėdinis turgus mieste.

 

6. Govone ir Asti, Italija.

Ši vieta siekia tapti didžiausia Kalėdų muge Europoje, kurioje būtų daugiau nei 130 darbo vietų amatininkams ir maisto bei vyno gamintojams iš visos šalies. Vienu metu keliose vietose svečių laukia koncertai, spektakliai, šviesų šou ir šventinės instaliacijos.

7. Praha, Čekija.

Kalėdų šventė Prahoje šiemet prasidės lapkričio 26 d., o baigsis 2023 m. sausio 6 d., tai yra šiek tiek ilgiau nei įprasta „senojoje Europoje“. Šventinė Kalėdų eglė Prahoje papuošta tradiciniais čekiškais pūstais stiklo rutuliais. Prahoje lankytojai gali mėgautis karštu vynu, karštais skrudintais kaštonais, meduoliais arba tipišku čekišku maistu – kalėdiniais sausainiais ar čekiškai keptomis dešrelėmis.

 

 

 

8. Krajova, Rumunija.

Turėdama daugiau nei milijoną LED šviestuvų, Krajova tapo geriausia Kalėdinių lempučių vieta Rumunijoje ir viena iš miestų, turinčių nuostabų Kalėdų turgų Europoje. Šiemet Krajovos kalėdinis turgus atidarytas nuo lapkričio 11 dienos ir veiks iki 2023 metų sausio 8 dienos. Per Kalėdas numatomi įvairūs renginiai – mugės, koncertai, čiuožyklos, dirbtuvės ir maisto prekystaliai įvairiose miesto aikštėse.

9. Leipcigas, Vokietija.

Leipcigo kalėdinis turgus yra vienas seniausių Europoje, o jo istoriniame centre yra daugiau nei 250 mirgančių prekystalių, todėl tai taip pat yra vienas iš didžiausių kalėdinių turgų Vokietijoje. Pagrindinė miesto kalėdinio turgaus aikštė – Turgaus aikštė, kurioje lankytojai gali grožėtis dvidešimties metrų aukščio Kalėdų egle ir mėgautis įvairiais pasirodymais. Augusto aikštėje turistų laukia 38 metrų apžvalgos ratas.

 

10. Zagrebas, Kroatija.

Kroatijos sostinė yra puiki vieta linksmoms ir nuotykių kupinoms 2022 m. Kalėdoms. Miestas jau trejus metus iš eilės pripažįstamas, turintis geriausią kalėdinį turgų Europoje, todėl gaudykite progą ir bent kartą atšvęskite Kalėdas šiame mieste. Vietiniai skanėstai, karštas vynas ir viena didžiausių advento programų daro miestą itin patrauklų turistams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()