TOP 5 didžiausius atlyginimus mokėję startuoliai Lietuvoje: galima uždirbti net 9,35 tūkst. eurų  ()

Trečiąjį šių metų ketvirtį aktyviai veikiantys Lietuvos startuoliai sumokėjo 74,4 mln. eurų mokesčių – beveik 45 proc. daugiau nei prieš metus. Maždaug penktadaliu per metus augo ir startuoliuose dirbančių specialistų kiekis, 14 proc. – atlyginimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Unicorns Lithuania“ duomenys rodo, kad šiuo metu Lietuvos startuoliuose dirba 16,4 tūkst. darbuotojų, vidutinis jiems mokamas atlyginimas siekia 3,2 tūkst. eurų prieš mokesčius. Palyginus su praėjusiu ketvirčiu, darbuotojų skaičius augo 3 proc., o atlyginimai – 2 proc.

„Situacija finansų rinkose šiandien yra įtempta, visi kalbame apie galimą ekonominę žiemą. Tai daro tiesioginę įtaką startuoliams, kurie auga iš investicijų – girdime apie kaštų mažinimus, atleidimus, veiklos stabdymą. Situacija Lietuvoje kol kas nėra tokia pesimistinė, nes nemaža dalis didelių startuolių auga ne iš tiesioginių investicijų, o iš pelno. Kitaip tariant, jų pajamos priklauso ne nuo investuotojų galimybių, o nuo klientų pasitenkinimo“, – sako Lietuvos startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė.

TOP 5 daugiausiai mokesčių sumokėję Lietuvos startuoliai (2022 m. III ketv.):

  1. „Vinted“ – 5,18 mln. eurų
  2. „Nord Security“ – 4,21 mln. eurų
  3. „Nanoavionics“ – 2,62 mln. eurų
  4. „Oxylabs“ – 2,40 mln. eurų
  5. „KiloHealth“ – 2,27 mln. Eurų

Lyginant su II metų ketvirčiu, didžiausią šiuolį padarė ir į top 3 išsiveržė „Nanoavionics“, kurie liepą paskelbė apie 77 proc. akcijų pardavimą Norvegijos technologijų bendrovei „Kongsberg“. Beje, rugpjūtį „Nanoavionics“ darbuotojams vidutiniškai išmokėtas po 30,7 tūkst. eurų darbo užmokestis. Reikšmingai augo ir „Vinted“, ir „Oxylabs“ sumokėti mokesčiai.

Startuoliai vertina ir valdo rizikas

„Situacija vis keičiasi, kad sunku prognozuoti, kokie bus kiti metai ir kokius ekonominius rodiklius tuomet fiksuosime. Startuoliai stebi ir labai atsargiai vertina rizikas, iškart imasi sprendimų, kurie padeda jas valdyti. Trumpuoju laikotarpiu tai gali gąsdinti, tačiau ilguoju laikotarpiu padeda išsaugoti verslą, produktą ir darbuotojus“, – sako I. Langaitė.

Anot jos, technologijų sektorius yra itin adaptyvus ir inovatyvus, tad neretai būtent sudėtingu metu įgyvendinti sprendimai, ar kalbėtume apie esamą verslą, ar apie visiškai naujas idėjas, galiausiai atneša didžiausią naudą ir verslui, ir visuomenei.

 

Optimistiniai ženklai stebimi ir ketvirtąjį metų ketvirtį – net 14 mln. eurų spalį pranešė pritraukęs Lietuvos startuolis „Ovoko“, vystantis elektroninę prekybą autodalimis, dar 3,5 mln. eurų lapkritį – inovatyvią femtosekundinių lazerių technologiją kuriantys „Litilit“. Beje, ši investicija į startuolį iš Lietuvos – pirmoji Taivano investicija Vidurio ir Rytų Europoje.

TOP 5 didžiausius atlyginimus mokėję startuoliai (2022 m. III ketv., iki mokesčių):

  1. „Oberlo“ – 9,35 tūkst. eurų (+72 proc., lyginant su 2022 m. II ketv.)
  2. „Redtrack“ – 7,48 tūkst. eurų (+4 proc, lyginant su 2022 m. II ketv.)
  3. „Stock Invest.us“ – 7,19 tūkst. eurų ( +1 proc., lyginant su 2022 m. II ketv.)
  4. „Game Insight“ – 6,93 tūkst. eurų (-23 proc., lyginant su 2022 m. II ketv.)
  5. „Mambu“ – 6,90 tūkst. eurų (+22 proc, lyginant su 2022 m. II ketv.)

 

Trečiojo ketvirčio duomenimis, daugiausiai darbuotojų Lietuvoje turi startuoliai „Vinted“ (1096), „Nord Security“ – 1019, „Planas chuliganas“ – 720, „Kilo Health“ – 509 ir „Oxylabs“ – 483. Visi minėti startuoliai aptariamą ketvirtį komandos skaičių didino ir šiuo metu ieško naujų darbuotojų. „Unicorns Lithuania“ duomenimis, šiuo metu aktyviai veikiančiuose šalies startuoliuose yra daugiau nei 600 laisvų darbo pozicijų.

Asociacija „Unicorns Lithuania“ vienija per 60 Lietuvos startuolių, tarp kurių – „Vinted“, „Tesonet“, „KiloHealth“, „Hostinger“, „Bored Panda“, „Omnisend“, „Tech zity“, „PVcase“, „Trafi“, „TransferGo“, „Whatagraph“, „Litilit“, „Furniture1“, „Oxylabs“, „Surfshark“, „Codigi“, „Wargaming“ ir kiti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()