KSSO susitikimas baigėsi konfliktu: skelbiama, ką padarė Armėnija (Video)  ()

Armėnijos premjeras atsisakė pasirašyti svarbiausius KSSO viršūnių susitikimo sprendimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas atsisakė pasirašyti pagrindinius KSSO viršūnių susitikimo sprendimus po Jerevane įvykusio organizacijos vadovų susitikimo.

Tai pranešė Armėnijos „Laisvės radijas“, rašo „Europos tiesa“.

„Aiškaus politinio situacijos vertinimo KSSO nebuvimas ir minėto sprendimo nepriėmimas gali reikšti ne tik KSSO atsisakymą vykdyti sąjungininkų įsipareigojimus, bet ir Azerbaidžano interpretaciją kaip žalią KSSO šviesą tolesnei agresijai prieš Armėniją. Ir tai prieštarauja ne tik raidei, bet ir dvasiai bei pagrindinių KSSO dokumentų prasmei“, – sakė jis per kalbą KSSO kolektyvinės saugumo tarybos posėdyje Jerevane.

Pašinianas sakė, kad pasirašyti pateiktas KSSO deklaracijos dėl pagalbos Armėnijai projektas nėra pakankamai baigtas ir kad jis nėra pasirengęs „pasirašyti šių dokumentų tokia forma“.

Savo ruožtu organizacijos generalinis sekretorius Stanislavas Zasas sakė, kad posėdyje buvo aptarti du dokumentai. Tai sprendimo projektas dėl pagalbos teikimo Armėnijos Respublikai ir KSSO kolektyvinės saugumo tarybos deklaracija. Abu dokumentai nepasirašyti.

 

 

Kalbėdamas apie dokumentą dėl pagalbos Armėnijai, Zasas sakė, kad „buvo duotas nurodymas užbaigti šį dokumentą ir pateikti jį pasirašyti valstybių vadovams“.

Pašinianas taip pat sakė, kad trečiadienį vykusiame KSSO valstybių narių vadovų susitikime buvo priimta 15 sprendimų, išskyrus du minėtus dokumentus, išsiųstus tikslinti.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sakė, kad Armėnijos pusė pasiūlė dokumento pataisas, „tačiau nusprendėme nepriimti šių dviejų punktų, į juos nesigilinti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()