Legendinis Švarcnegerio ginklas atkeliauja į Ukrainą! 6000 šūvių per minutę kiaurai sudraskys Irano ir Rusijos dronus (Video)  ()

Panašu, kad būtent M134 arba GAU-19 slepiasi po gana miglota formuluote „kulkosvaidžiai kovai su UAV“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 23 d. JAV paskelbė apie naują 400 milijonų dolerių vertės pagalbos paketą, kurį galima pavadinti klasikiniu ginklų ir reikmenų rinkiniu:

  • raketos NASAMS oro gynybos sistemoms ir valdomos raketos, skirtos HIMARS, taip pat antiradarinės raketos AGM-88 HARM;
  • artilerijos amunicija, įskaitant 10 tūkstančių 120 mm minosvaidžių minų, didelio tikslumo 155 mm sviedinius;
  • 150 visureigių HMMWV ir 100 lengvųjų taktinių transporto priemonių;
  • 150 didelio kalibro kulkosvaidžių su šiluminio vaizdo taikikliais, skirti kovoti su UAV;
  • 105 mm artilerijos atsarginės dalys, šaulių ginklų amunicija, generatoriai.

Atsižvelgiant į tai, kad dauguma ginklų rūšių jau atgabenta į Ukrainą, dėmesį patraukia pozicija su didelio kalibro kulkosvaidžiais su termoviziniais taikikliais, kurie skirti kovai su UAV. Ir galima kruopščiai spėlioti, kokie kulkosvaidžiai bus perduoti ginkluotosioms pajėgoms.

Faktas yra tas, kad automatiniai ginklai, tokie kaip M61 „Vulcan“, kurio kalibras yra 20 mm, paprastai naudojami kaip priešlėktuviniai ginklai. Tuo pačiu metu kulkosvaidžio kalibras yra mažesnis už šį rodiklį ir reiškia 12,7 ir 7,62 mm kulkosvaidžių kalibrus, naudojamus JAV armijoje.

 

Be to, kovojant su UAV itin svarbus greitas šaudymas. Vienas iš nedaugelio tokių variantų yra „Minigun“ sistemos, kurios priskiriamos konkrečiai sunkiųjų kulkosvaidžių kategorijai.

Tai labai gerai žinomas kulkosvaidžis M134 „Minigun“, 7,62 × 51 mm NATO kalibro, kuris yra gerai žinomas dėl dažno naudojimo kovoje ir kino filmuose – ypač Švarcnegerio.

Tar variantų ir mažiau žinomas GAU-19, bet rimtesnio kalibro .50 BMG (12,7×99 mm).

Abu šie kulkosvaidžiai leidžia ant standartinio taikiklio laikiklio montuoti termovizinius įrenginius, o itin didelis ugnies greitis leidžia efektyviai kovoti su oro taikiniais.

 

M134 „Minigun“ gali iššauti iki 6 tūkstančių šovinių per minutę, o GAU-19 – iki 2 tūkstančių šovinių per minutę. Esant tokiam greitam ugnies greičiui, 7,62 × 51 kalibro šovinių gali pakakti sunaikinti tokius taikinius kaip „Shahed 136“ ar „Lancet“ dronus-kamikadzes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()