[Žinios trumpai] Kodėl senovės graikų statulos turi tokius mažus penius?  ()

Jei su draugais nuėjus į pirtį suprastėja jūsų nuomonė apie save, užsukite į antikinio meno muziejų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne, vyriški lytiniai organai per pastaruosius porą tūkstančių metų neišaugo. Evoliucija vyksta, bet senovės graikai tikrai neturėjo tokių mažų penių. Na, galbūt, bet mene varpos buvo mažinamos tyčia.

Nuogumas senovės Graikijoje buvo dažnas dalykas. Sportininkai dažnai varžydavosi nuogi, kad žmonės galėtų pasigrožėti jų kūnais. Pirtys ir, sakykime, įvairios pramogos su nuogais žmonėmis irgi buvo populiari visuomeninio gyvenimo dalis. Ir menininkai tuomet tuos kūnus dar labiau pagražindavo - išpūsdavo vyrų raumenis, pagražindavo veido bruožus, sumažindavo penius, plaukams suteikdavo papildomų garbanų.

„Jie pirmenybę teikė „mažiems ir tvirtiems“ lytiniams organams, o ne dideliems lytiniams organams, kad parodytų vyrų savikontrolę seksualumo klausimais. Šiandien šiuolaikinė komercija, pavyzdžiui, kinas ir reklama, pavertė tai masine preke, kuri pasakoja apie dominavimą ir geidžiamumą, todėl dydis yra svarbus ir kuo didesnis, tuo geriau“, fotografė Ingrid Berthon-Moine, sukūrusi seriją, kurioje užfiksavo senovinių statulų lytinius organus, pasakojo „Hyperalergic“.

Meno istorikė Ellen Oredsson ta pačia tema pridūrė, kad žmonės su didesniais peniais buvo laikomi „kvailiais, geidulingais ir bjauriais“, o senovės graikų dramaturgas Aristofanas rašė apie idealius vyro bruožus: „blizganti krūtinė, šviesi oda, platūs pečiai, mažas liežuvis, stiprūs sėdmenys ir mažas penis“.

 

Kitaip tariant, grožio standartai buvo kitokie. Didelis penis rodė, kad vyro asmenybė stokoja gylio, jis nėra gero būdo. Nes, matyt, kai turi didelį penį, nebesirūpini kitomis savo savybėmis. Todėl menininkai, mažindami savo herojų genitalijas, juos tarsi išaukštindavo. Visi antikinės Graikijos muziejai yra tarsi „Instagram“ filtrų galerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(7)
(29)

Komentarai ()