Gyvenimas šiuolaikiniu ritmu: 6 auksinės taisyklės kaip gyventi, kai nuolat trūksta laiko  ()

Gyvenimiški patarimai, kurie padės neprarasti sveiko proto ir padaryti daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lewisas Carrollas neabejotinai kažką žinojo apie 2022-uosius, kai parašė savo garsiąją frazę „Reikia bėgti taip greitai, kaip gali, kad išliktum vietoje, bet norint kažkur patekti, reikia bėgti bent dvigubai greičiau!“.

Gyvenimas bėgant tapo norma, tokiame pašėlusiame tempe lengva pasiklysti. Tačiau yra keletas gyvenimiškų patarimų, kurie padės neprarasti sveiko proto ir padaryti daugiau.

Visų pirma, nesistenkite daryti visko! 100% pasiekti vis tiek nepavyks, tačiau nervinę įtampą, kylančią dėl itin didelių reikalavimų sau, vėliau pašalinti bus itin sunku. Pabandykite išsiaiškinti, be ko negalite apsieiti šią dieną ir kas gali palaukti. Kartais užduotys, kurių imatės ne iš karto, po valandos ar dviejų, gali tapti visiškai nereikšmingos. Todėl darykite, ką galite, ir to bus gana.

Užsirašykite savo užduotis, planus, tikslus. Kad ir kaip tai atrodytų banalu, bet tik toks būdas leis neužmiršti kažką svarbaus. Perkėlę mintis į popierių/internetą išsivaduosite nuo nereikalingų rūpesčių ir prireikus galėsite susidėlioti darbų prioritetus.

Prisiminkite 5 minučių taisyklę. Jei ką nors galima padaryti greitai, čia ir dabar – neatidėliokite to vėlesniam laikui. Taip jūs išsilaisvinsite iš „uodegų“ ir laiku atliksite „greitas“ užduotis.

 

Rezervuokite sau poilsio laiką! Gali atrodyti, kad reikia dirbti ir spręsti problemas 24/7, tačiau išsikrovęs akumuliatorius nesuteikia energijos. Todėl nepamirškite atsipalaiduoti, būtinai darbo kalendoriuje rezervuokite „laiką sau“. 10 minučių pasivaikščiojimas padės „išvalyti galvą“ ir pasisemti jėgų. Tinka ir kavos pertraukėlė su kolegomis, meditacija prieš miegą ir ritualai, kurie džiugina ir atpalaiduoja. Kiekvienas gali turėti tokį ritualą – žiūrėti futbolą, atlikti SPA procedūras, žaisti su katinu. Kad tik šiek tiek pavyktų sulėtinti gyvenimo tempą.

 

Nepamirškite pavalgyti. Žinoma, galima nevalgyti visą dieną, kad nuveiktumėte daugiau. Tačiau vargu ar jūsų kūnas jums padėkos už tokį požiūrį. Laimei, šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė skanių ir saugių (svorio atžvilgiu) užkandžių. 

Ir desertui – nepaisant visų išorinių aplinkybių, stenkitės gerai išsimiegoti ir pakankamai valandų. Kad kiekvieną dieną būtų galima bėgti tinkamu tempu, kūnui reikia atsigauti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()