Vatikanas paskelbė geriausių visų laikų roko albumų dešimtuką  (24)

"Bitlai", "Oasis", "Pink Floyd", "Michael Jackson" ir "U2" vienu žingsneliu priartėjo prie Rojaus. Kadaise roko muziką kaip "šėtono išmislą" smerkęs Vatikanas netikėtai pakeitė savo nuomonę ir sekmadieniniame savo oficialaus laikraščio "L’ Osservatore Romano" numeryje publikavo "pusiau rimtu" pavadintą "gidą" į geriausią visų laikų roko ir pop muzikos albumų top-dešimtuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į sąrašą pateko "The Beatles" albumas “Revolver”, kuriam suteikta pirmoji vieta, "Pink Floyd" albumas  “The Dark Side of The Moon”, "Oasis" 1995 metų 'bestseleris' “(What’s the Story) Morning Glory?” ir Michael Jackson'o “Thriller.”

“Kai kurios dainos skamba tarsi būtų sukurtos vakar <...> tuo tarpu kitos savo paprastumu ir muzikiniu polėkiu vis dar sukelia malonų šiurpulį", rašo straipsnio autoriai, komentuodami “Thriller.” Komentuodami "Oasis" dainas, "L’Osservatore Romano" pareiškė, jog "albumui lygių niekada nebuvo išleista", iš dalies dėl nuolatinio nesutarimo tarp grupės lyderių brolių Gallagher. Į dešimtuką taip pat pateko "U2" albumas “Achtung Baby”, "Fleetwood Mac" albumas “Rumours”, Donald Fagen “The Nightfly,” Carlos Santana "Supernatural", Paul Simon “Graceland” ir David Crosby “If I Could Only Remember My Name”. Straipsnio autorių Giuseppe Fiorentino ir Gaetano Vallini nuomone, į sąrašą nepaisant "puikios poetinės gyslelės" nebuvo įtrauktas Bob Dylan. "Jis patiesė kelią ištisoms kartoms neprofesionalių muzikos kūrėjų, kurie nuolat tikrino savo auditorijos klausos ir kantrybės ribas", rašoma laikraštyje.

Į vyriausio "L’ Osservatore Romano" redaktoriaus postą atėjus naujam darbuotojui Gian Maria Vian, laikraštis per pastaruosius dvejus metus atsikratė pernelyg rimto savo įvaizdžio ir vadovaujasi daug didesnio atvirumo principu. Dabar redakcija atranda "gėrio" net ir populiariuose kūriniuose, tokiuose kaip filmai “Harry Potter” ir “The Lord of the Rings” ("Žiedų valdovas").

(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)