G-20 dalyvių sąraše pastebėtas V. Putinas: kas vyksta?  ()

Rugsėjo 9–10 dienomis Naujajame Delyje vyksiančio G20 viršūnių susitikimo dalyvių sąraše pastebėtas Vladimiras Putinas. Negi Rusijos prezidentas tikrai ryšis tokiai kelionei?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija kol kas nekomentuoja Rusijos prezidento dalyvavimo Naujojo Delio viršūnių susitikime. Bet Vladimiro Putino portretas buvo paskelbtas viršūnių susitikimo dalyvių puslapyje. Aišku, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nėra kviečiamas. Ukraina nėra G-20 formato dalis, bet galėtų būti pakviesta dėl dabartinių įvykių.

Pasigirdo klausimų, ar tikrai Putinas keliaus į Indiją ir kodėl jis kviečiamas. Kviečiamas, nes tai tiesiog yra G-20 formatas. Rusija iš jo dar nėra išspirta. Be to, daugybė šalių galvoja, kad tiesioginiai susitikimai gali padėti užbaigti karą Ukrainoje.

Tačiau mažai tikėtina, kad Putinas keliaus į šį susitikimą. Jis yra bailys ir karo laiką nori praleisti bunkeryje. Be to, ir slaptosios tarnybos jo greičiausiai neišleistų. Galiausiai, Rusijai tai tebūtų proga apsimesti, kad šalis nėra izoliuota - jokių reikšmingų rezultatų tame susitikime Putinas nepasiektų.

(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()