Neįtikėtina: dėl Minsko susitarimo siūloma surengti tribunolą A. Merkel ir F. Hollandui (video)  ()

Viačeslavas Volodinas mano, kad 2014-ųjų susitarimai, tarpininkaujant buvusiai Vokietijos kanclerei ir buvusiam Prancūzijos prezidentui, suteikė Ukrainai laiko „militarizuotis". Be to, valstybių vadovai kartu su Ukrainos valdžia esą sumanė pradėti pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusių Europos lyderių Angelos Merkel ir Francois Hollande'o prisipažinimai, kad Minsko susitarimų pasirašymas suteikė Ukrainai laiko „sustiprėti", turėtų būti panaudoti kaip įrodymas tarptautiniam kariniam tribunolui. Tokią nuomonę sausio 18 dieną išsakė Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Savo pareiškime V. Volodinas taip pat paminėjo Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos sekretorių Oleksijų Danilovą, kuris interviu „Suspіlna Novyny" pareiškė, kad Ukrainos valdžia ruošia visuomenę karui su Rusijos Federacija.

„Pasiruošimas buvo beprotiškas. Užduotis buvo prezidentui, užduotis buvo Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai parengti visuomenę karui", – sakė O. Danilovas.

Šiuo atžvilgiu V. Volodinas priėjo prie išvados, kad Minsko susitarimų sudarymas suteikė Ukrainai laiko ir galimybių „militarizuotis", todėl plataus masto ginkluotos Rusijos invazijos pradžia „pasirodė vienintelis teisingas sprendimas". 

 

„Šis pareiškimas, taip pat A. Merkel ir F. Hollande'o atskleidimai, kad Minsko susitarimai buvo būdas suteikti Kyjivui laiko militarizuotis, dar kartą patvirtina, kokia reali ir rimta grėsmė buvo ne tik Donbaso gyventojų, bet ir mūsų šalies piliečių saugumui", – pabrėžė V. Volodinas.

Valstybės Dūmos pirmininkas įsitikinęs, kad Ukrainos valdžios ir buvusių Europos lyderių prisipažinimai turėtų būti naudojami kaip įrodymas tarptautiniam karo tribunolui, nes, anot V. Volodino, jie rengė sąmokslą pradėti pasaulinį karą.

 

Prisiminkime, kad buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel gruodžio 7 dieną interviu dienraščiui „Die Zeit" sakė, kad 2014 metų Minsko susitarimai buvo bandymas duoti laiko Ukrainai, o tai padėjo Kyjivui sustiprėti. Anot jos, dabartinė padėtis Ukrainoje turėtų būti sprendžiama diplomatijos būdu prie derybų stalo. Atsakydamas Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksejus Danilovas pareiškė, kad stalo gali ir neprireikti, nes „Vladimiro Putino kapituliaciją galima priimti atsistojus".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(30)
(-24)

Komentarai ()