Budapeštas pareikalavo Kyjivo nutraukti „žvėriškas patyčias iš vengrų“: kas čia vyksta?  (1)

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Tamašas Menceris Vengrijos vėliavų pašalinimą nuo Ukrainos valstybinių institucijų pavadino „priekabiavimu“ prie nacionalinės bendruomenės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius dvišaliams ryšiams Tamašas Menceris kreipėsi į Ukrainos vyriausybę su prašymu „sustabdyti žiaurumus" prieš vengrus Užkarpatės regione. Atitinkamą įrašą jis paskelbė savo „Facebook" puslapyje sausio 19 d.

„Žiaurumu" T. Menceris pavadino „Index" leidinio sausio 19 d. žinią apie Vengrijos vėliavų pašalinimą nuo pastatų Mukačevo mieste, Užkarpatės regione.

„Raginame vietos lyderius nedelsiant sustabdyti žiaurumus prieš vengrus! Raginame Ukrainos nacionalinius lyderius nedelsiant padaryti viską, kad būtų panaikinti antivengriški sprendimai ir atkurtas buvęs statusas. Tikimės, kad Ukrainos lyderiai padarys viską, kas įmanoma, kad išlaikytų stabilumą Užkarpatėje nepaisant karo! Jei Ukraina nori tapti ES nare, nuolatinis ir sistemingas nacionalinės bendruomenės persekiojimas ir teisių atėmimas yra nepriimtini", – rašė T. Menceris.

Užsienio reikalų ministerija sprendimą pašalinti vėliavas pavadino „antivengrišku" ir išreiškė viltį, kad taip nenutiks kituose Užkarpatės regiono miestuose, kuriuose gyvena etniniai vengrai.

 

Leidinyje „Index" buvo parašyta, kad, remdamasi neseniai priimtu dekretu, Ukrainos policija nuėmė Vengrijos vėliavas nuo kelių Mukačevo vyriausybinių įstaigų. O vidurinės mokyklos, iškabinusios Vengrijos vėliavas, direktorius Ferencas Rakoczi esą buvo atleistas, neva aiškinantis priežastis.

Pažymėtina, kad po publikacijos Ukrainos užsienio reikalų ministerija į vengrų kolegų pareiškimus dar nereagavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(35)
(-26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: