[Žinios trumpai] Skandalas Europoje: paskelbta kalba apie Ukrainą rimtai supykdė Kijivą - gresia santykių griuvimas  ()

Viktoras Orbanas, kalbėdamas su Vengrijos žiniasklaida, apie Ukrainą kalbėjo įžeidžiančiu tonu. Informacija apie šį incidentą gauta iš Užsienio reikalų ministerijos atstovo Olego Nikolenkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Per interviu Vengrijos žiniasklaidai šalies premjeras išvedė paralelę tarp Ukrainos ir Afganistano, o Ukrainos žemę pavadino „niekieno žeme“. Dar viena V. Orbano paniekos Ukrainai apraiška“, – rašoma „Facebook“ paskelbtame įraše.

Pareiškimas buvo padarytas vertinant Rusijos veiksmus, kuriais buvo siekiama greitai užgrobti valdžią Ukrainoje. Dėl nesėkmės Rusijos Federacijos tikslai pasikeitė, dabar ji siekia paversti šalį griuvėsiais, taip atimdama patrauklumą Europai. Orbanas mano, kad būtent tai Rusijai pavyksta, nes Ukraina šiandien atrodo „bevertė, kaip Afganistanas“.

Nikolenkos teigimu, tokie pareiškimai yra nepriimtini. Išreikšdama tokią nuomonę Vengrija eina sąmoningo santykių su Ukraina griovimo keliu. Tokiomis sąlygomis tęsti geros kaimynystės bendradarbiavimą ir dialogą darosi vis sunkiau.

 

Vengrijos ambasadorius buvo iškviestas pokalbiui į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją Kyjive. Gali būti, kad atsiras kitos priemonės, kaip reaguoti į situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(57)
(-51)

Komentarai ()