Kinija rimtai pagrasino dėl karo: „arba pradedate derybas, arba....“  (3)

Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gang per spaudos konferenciją Pekine sakė, kad tarp Rusijos ir Ukrainos „taikos derybų procesas turėtų prasidėti kuo greičiau“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir anksčiau, rašo CNN, Kinijos valdžia tvirtina, kad „sankcijos ir spaudimas problemos neišspręs“, atsisakydama vadinti Rusiją agresore, o jos genocidinį karą prieš Ukrainos žmones – karu.

Kaip teigė Kinijos užsienio reikalų ministerijos vadovas, „Ukrainos krizei“ tariamai „atėjo kritinis momentas“.

„Arba sustoja kovos, atkuriama taika ir prasideda politinio susitarimo procesas, arba į ugnį įpilama daugiau kuro, o krizė dar labiau plečiasi ir tampa nebevaldoma“, – sakė jis.

Kinijos ministras patikino, kad geri Rusijos ir Kinijos santykiai yra būtini ir „kuo nestabilesnis pasaulis, tuo svarbiau Kinijai ir Rusijai juos nuolat plėtoti“.

Qin Gang tuo pat metu patikslino, kad santykiai tarp KLR ir Rusijos Federacijos „nėra pagrįsti aljansu ar konfrontacija ir nėra nukreipti prieš jokią trečiąją šalį“.

„Tai nekelia grėsmės jokiai tautai“, – spaudos konferencijoje patikino jis.

 

Kartu Qin Gang užsiminė, kad Kinija tariamai turi teisę tiekti Rusijai ginklus karui prieš Ukrainą, nes JAV ginkluoja Taivaną, kurį Kinija laiko savo teritorijos dalimi.

JAV ir sąjungininkų žvalgyba pastarosiomis savaitėmis perspėjo, jog Kinija svarsto siųsti karinę pagalbą Rusijai, taip paremdama karą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(83)
(-75)

Komentarai (3)