„Sunaikinti tokią tautą – neįmanoma!“ Parodė, ką daro viską praradęs ūkininkas (Foto, Video)  ()

Aplankė ūkininką Chersone, kurio ūkis ir traktoriai buvo sunaikinti per apšaudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivo ekonomikos mokyklos prezidentas, Volodymyro Zelenskio administracijos patarėjas, Ukrainos ekonomikos ministras, 2019–2020 m. Pitsburgo universiteto docentas Timofėjus Milovanovas savo „Twitter“ paskyroje parodė, kaip dirba Chersono ūkininkas, kurio ūkis buvo apšaudytas rusų.

„Prieš ir po: aplankėme ūkininką Chersone, kurio traktoriai buvo sunaikinti per rusų apšaudymą. Jis prarado technikos ir grūdų už maždaug 4-5 milijonus dolerių. Bet jis dirba: sėja, atstato, samdo žmones“, – rašo Milovanovas.

„Tai supuvusios saulėgrąžų sėklos iš praėjusių metų derliaus. Kaimas iš dalies buvo pilkojoje zonoje, iš dalies okupuotas ir niekas nieko negalėjo padaryti.

Padegamosios bombos išlydė storą metalą. Dauguma įrangos buvo sunaikinta.

Rusai ypač nekenčia geltonos ir mėlynos spalvų, todėl jas naikino tankais, minosvaidžiais ir granatsvaidžiais.

Jie pavogė porą senų traktorių. Iš šio traktoriaus paėmė padangas.

 

 

Bet gyvenimas tęsiasi, ir ūkininkauti reikia. Taigi ūkininkas gauna tai, ką gali iš draugų ir žmonių, kuriuos pažįsta visoje Ukrainoje. Kažkas jam paskolino naują traktorių. Jis sutaisė keletą senų.

Jo ūkyje pilna visokios modifikuotos technikos. Tai man priminė „Netflix“ serialą „Big Timber“.

Jo ūkis yra mažame kaime, vienkiemyje. Nėra asfaltuotų kelių, bet daug laukinės gamtos. Šioje nuotraukoje matyti žieminių kviečių laukas. Nors pasėta vėlai, sausio mėnesį. Žmonės iš jo juokėsi.

 

 

Ūkininko vardas yra Volodymyras Tanykas. Okupacijos metais apsistojo Mykolajive. Volodymyras parodė man rusų apkasus savo laukuose.

Jis atkuria net drėkinimo sistemą, tikėdamasis, kad infrastruktūra atsigaus, kai valdžia pradės tiekti vandenį regionui.

Jo laukuose minos. Tarnybos jam padeda lauką išminuoti. Jis man parodė rusų raketų nuolaužas.

 

 

Volodymyras turi apie 2500 hektarų, iš kurių 1200–1500 hektarų jau dirba. Tokie žmonės kaip jis prisitaikys prie bet kokių aplinkybių ir atsigaus, kad ir kas bebūtų“, – rašo Milovanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(230)
(4)
(226)

Komentarai ()