„Tai nėra atsitiktinumas. Įvyko slaptas Xi Jinpingo ir Zelenskio susitarimas“. Pasaulį drebina žinia, ką padarė Kinija (Video)  (12)

Tai nėra kažkoks nesusipratimas ar sutapimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-02 „Tai nėra atsitiktinumas. Įvyko slaptas Xi Jinpingo ir Zelenskio susitarimas“. Pasaulį drebina žinia, ką padarė Kinija (Video)  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniame JT posėdyje, kuriame Rusija buvo pripažinta šalimi agresore, Kinija netikėtai nubalsavo „už“ – to dar nėra buvę. „Tai nėra atsitiktinumas“ – į netikėtą Kinijos politinį žingsnį sureagavo M. Šeitelmanas

Gegužės 1 d. JT Generalinė Asamblėja pritarė kitai rezoliucijai, kurioje teigiama, kad Rusijos Federacija yra šalis agresorė. Įvykus netikėtam posūkiui, už šią rezoliuciją balsavo Kinija, Indija, Brazilija, taip pat KSSO narės Armėnija ir Kazachstanas, kurios anksčiau susilaikė.

„Atrodo, kad tai nėra atsitiktinis posūkis, – interviu Vadimui Gerasimovičiui sakė Rusijos ir Izraelio politikos strategas Michailas Šeitelmanas. –Beje, prieš rezoliuciją balsavo tik keturios šalys (žinoma, išskyrus Rusijos Federaciją): Baltarusija, Nikaragva, Sirija ir Šiaurės Korėja“.

Eksperto teigimu, toks Kinijos žingsnis neabejotinai susijęs su neseniai įvykusiu Xi Jinpingo ir Volodymyro Zelenskio pokalbiu. Telefoninio pokalbio metu lyderiai greičiausiai sutarė, kad Rusija yra okupacinė šalis. Be to, jo metu tikriausiai buvo pabrėžta, kad Ukrainos ir Kinijos santykiai grindžiami teritorinio vientisumo pripažinimu tarptautiniu mastu nustatytose sienų ribose, tai yra, Ukraina pripažįsta Taivaną kaip kinišką, o Kinija pripažįsta Krymą kaip ukrainietišką.

 

„Manau, kad šis netikėtas Kinijos balsavimas yra su tuo susijęs, – sakė M. Šeitelmanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(11)
(106)

Komentarai (12)