Eksperimento metu mokslininkas pasiekė visų laikų rekordą: 74 dienas po vandeniu išbuvęs vyras labiausiai pasiilgo vieno paprasto malonumo  ()

Mokslininkas iš Floridos gegužės 13 dieną atsidūrė Guinesso rekordų knygoje kaip ilgiausiai po vandeniu pragyvenęs žmogus – net 74 dienas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-18 Eksperimento metu mokslininkas pasiekė visų laikų rekordą: 74 dienas po vandeniu išbuvęs vyras labiausiai pasiilgo vieno paprasto malonumo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ki Largo povandeniniuose apartamentuose „Jules Undersea Lodge“ nardymo entuziastas ir mokslininkas, mokslų daktaras Josephas Dituri dalyvauja eksperimente, pavadintame „Project Neptune 100“, kurį finansuoja Jūrų išteklių vystymo fondas.

„Šis rekordas yra tik mažas žingsnelis svarbiame kelyje, bet esame labai laimingi, labai džiaugiamės įvertinimu ir dėmesiu. Man tikrai didelė garbė būti rekordininku, bet svarbiausia čia mokslas. Ir mokslas su šiuo rekordu nesibaigia“, – teigė mokslų daktaras Josephas Dituri.

 

 

 

 

J. Dituri sako planuojantis savo povandeniniuose apartamentuose pasilikti iki birželio 9 dienos, kol bus pasiekta šimto dienų riba.

„Labiausiai pasiilgstu saulės. Saulė mano gyvenime vaidina labai svarbų vaidmenį. Įprastai penktą valandą eidavau į sporto salę, o tada skubėdavau atgal stebėti, kaip kyla saulė“, – teigė J. Dituri.

 

Ankstesnis gyvenimo po vandeniu rekordas buvo pasiektas 2014 metais – tai buvo 73 dienos.

J. Dituri tyrimo tikslas – apjungti medicinos ir jūrinius tyrimus ir prisidėti prie Pietų Floridos universiteto akademinės veiklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()