Itin gudrus manevras. G7 pripažino Kinijos teisę į Maskvos valdžią  (11)

G7 nebeslepia, kad laiko Maskvą Kinijos vasalu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hirosimoje vykusiame G7 aukščiausiojo lygio susitikime buvo priimtas komunikatas, kuriame kreipiamasi į Pekiną. Vakarų lyderiai dokumente paragino Kiniją paveikti Maskvą, kad ši nutrauktų agresiją prieš Ukrainą. Tokiu būdu jie pareiškė, kad Rusijos Federacija yra vasalas.

Rusijos politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Murid) tokią nuomonę išreiškė savo „Telegram“ tinklaraštyje.

„Vakarai pripažino Kinijos teisę būti senjoru Rusijos atžvilgiu ir laiko ją atsakinga už savo globotinio veiksmus. Išvertus, G7 raginimą galima interpretuoti kaip atsakomybės už savo „šestiorkės“ elgesį perkėlimą Pekinui“, – rašė A. Nesmijanas.

Jo nuomone, tokia taktika labai naudinga Vašingtonui. Viena vertus, amerikiečiai sumažina nekontroliuojamo Rusijos Federacijos žlugimo riziką, kita vertus, jie silpnina Kiniją.

„Jei Vakarams pavyks priversti Kiniją perimti žlungančią Rusiją, jiems pavyks laimėti du kartus – jie atsikratys problemų dėl besiformuojančios „juodosios skylės“ teritorijos ir pradės bendros padėties Kinijoje bloginimo procesą, nes nepakeliamos naštos tempimas milžiniškos chaotiškos teritorijos pavidalu yra problema, kuri labiau išsekins Kiniją, nei skatins jos vystymąsi“, - dalijosi nuomone rusų tinklaraštininkas.

 

 

Rusijai ši istorija nežada nieko gero, patikino Nesmijanas, nes jai teks savo kailiu patirti, ką reiškia būti okupuota teritorija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(5)
(30)

Komentarai (11)