[ŽT] Kinija kategoriškai atsisako grūdų iš Rusijos. Kas vyksta?  ()

KLR, nepaisydama draugystės su Maskva patikinimų, didina grūdų importą iš „nedraugiškų“ Vakarų šalių, nepirkdama rusiškų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Liaudies Respublikos vadovybė sensacingai atsisakė pirkti grūdus iš Rusijos Federacijos, ir tai nepaisant atkaklių valstybės agresorės vadovybės prašymų, informuoja „Bloomberg“.

Atsisakymą pirkti rusiškus grūdus Kinijos pusė aiškina įvairiais „tikėtinais“ pretekstais. Verta pabrėžti, kad KLR, priešingai visoms prognozėms apie ekonominį suartėjimą su Maskva, didina kviečių importą, bet neperka rusiškų grūdų, o Pekine šiuo klausimu sugalvojo puikų „pasiteisinimą“: Kinija tvirtina kad ji nepatenkinta „fitosanitarinėmis taisyklėmis“, taip pat „transporto problemomis“.

Oficialiais duomenimis, 2023 m. sausio–balandžio mėnesiais Australija tapo pirmaujančia Kinijos rinkai  kviečių tiekėja (59,7 proc. visos pasiūlos). Be to, daug grūdų Kinijai tiekia Kanada (18,3 proc.) ir JAV (7,9 proc.). Kalbant apie Rusiją, kuri turi tiesioginį geležinkelių ryšį su Kinija, iš jos atkeliauja tik 0,5% viso Kinijos grūdų importo.

 

Kartu „Bloomberg“ teigia, kad kviečiai augančioje prekyboje tarp Kinijos ir Rusijos tapo išimtimi. Kituose sektoriuose šių dviejų šalių bendravimo dinamika auga. Rusijos žemės ūkio ministras Dmitrijus Patruševas jau pažadėjo šią temą iškelti kitame verslo su kinais forume.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: