Pasaulio sveikatos organizacija: daugiausia depresija sergančių žmonių – Indijoje  (5)

Pasaulio sveikatos organizacijos atliktas tyrimas parodė, kad kuo turtingesnė šalis, tuo daugiau joje žmonių serga depresija. Tačiau „depresyviausia“ šalimi pasaulyje visgi laikoma Indija, o ne kuri nors iš pasiturinčių Vakarų valstybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia „The Independent“, Pasaulio sveikatos organizacijos atliktas tyrimas parodė, kad „depresyviausia“ šalimi gali būti laikoma Indija – čia depresija serga net 36 proc. žmonių. Specialistų teigimu, tai sąlygojo šioje šalyje vykstantys didžiuliai socialiniai ir ekonominiai pokyčiai.

Tyrimas taip pat parodė tendenciją, kad kuo turtingesnė šalis, tuo daugiau žmonių joje kenčia nuo depresijos. Apie 30 proc. žmonių depresija kamuoja Nyderlanduose, JAV, Prancūzijoje. Anot tyrimo išvadų, pasiturinčiose šalyse depresija kamuoja vidutiniškai kas septintą pilietį ir kas devintą ne taip gerai išsivysčiusių valstybių pilietį. Iš viso pasaulyje nuo depresijos kenčia apie 120 mln. žmonių.

Kaip pažymi organizacija, sunkiais atvejais depresija gali privesti iki savižudybės, kiekvienais metais apie 850 tūkst. žmonių nusižudo, negalėdami susitvarkyti su prislėgta nuotaika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)