Išmaniesiems telefonams skirta programėlė leidžia pašnekėti JAV prezidentų balsais (Video)  (1)

Ar kada nors įsivaizdavote save galingiausios pasaulio valstybės prezidento vietoje? Neseniai išleista išmaniesiems telefonams skirta programa šią „misiją“ daro kiek realesne – leidžia žmonėms kalbėti JAV prezidentų Baracko Obamos ir George'o W. Bush'o balsais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balso atkūrimo bei sintezavimo technologijas kurianti ir plėtojanti bendrovė „iSpeech“ praėjusią savaitę išleido dvi mobiliąsias programas – „iSpeech Obama“ ir „iSpeech Bush“. Pagrindinė jų funkcija yra pakartoti vartotojų įvestą tekstą ar gyvos kalbos frazę B. Obamos ar G. W. Busho balsu.

Kitaip nei garsą kompiuteriniu būdu sintetinančios programos, „iSpeech“ naudoja autentiškus šalies vadovų viešų kalbų įrašus. Kai kurie interneto komentatoriai pastebi, kad abi programos kartais veikia netiksliai, tačiau lyginant su kitais analogais, prezidentų balsai skamba itin įtikinamai. Taip yra dėl to, kad šias programas sukūrusi kompanija turi nemažai patirties naudojant teksto keitimo į balsą bei balso vertimo į tekstą technologijas. Pavyzdžiui, vienas sėkmingiausių bendrovės projektų, programa „DriveSafe.ly“, taip pat skirta išmaniesiems telefonams bei automobilių vairuotojams. Jie balsu gali rašyti trumpąsias SMS žinutes bei el. laiškus, o gautus pranešimus gali perskaityti kompiuterinis balsas.

Praėjusią savaitę „iSpeech“ savo balso kodavimo bei atkūrimo sprendimus padarė prieinamus ir kitiems mobiliųjų programų kūrėjams. Norėdami panaudoti šias technologijas savo produktuose jie turės įsigyti licenciją. Žaismingos „iSpeech Obama“ bei „iSpeech Bush“ programos buvo sukurtos siekiant pademonstruoti, kaip šias technologijas galima panaudoti praktiškai. „Nesuvaldomai artėja metas, kuomet nebus įmanoma atskirti tikro žmogaus balso nuo kompiuterinės simuliacijos“, – tinklaraščiui „Mashable“ teigė „iSpeech“ rinkodaros vadovas Yaronas Orenas.

Kaip šios programėlės veikimas atrodo tikrovėje, žiūrėkite šį vaizdo įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)