Laukiniai „Microsoft“ vadovų nuotykiai Britanijoje  (10)

Informacinių technologijų kompanijos „Microsoft“ padalinio Didžiojoje Britanijoje vadovui ir jo pavaduotojui susigrūmus teisme, išaiškėjo, kad kompanijos vadovai nevengia girtuokliavimo ir nepadorių pasilinksminimų, rašo telegraph.co.uk. Kiek šiuose pareiškimuose yra tiesos, teks išsiaiškinti teisėsaugos atstovams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Simonas Negusas įsidarbino „Microsoft“ padalinio Britanijoje vadovo Gordono Frazerio pavaduotoju. 2010 m. kompanija jį apkaltino priekabiavimu prie kolegės kompanijos šventėje Atlantoje, melavimu per tyrimą ir atleido. „Microsoft“ taip pat padavė jį į teismą ir pareikalavo grąžinti 75 000 (292 733 Lt) svarų iš 225 000 (878 198 Lt) svarų priedo, išmokėto su sąlyga, kad jis dirbs kompanijoje dar trejus metus.

Tačiau S. Negusas nesutinka su kaltinimais ir pats padavė „Microsoft“ į tesimą už 15 metų uždarbiui prilygstančius nuostolius, persekiojimą ir nepelnytą atleidimą iš darbo. Šeimą turintis S. Negusas kontratakavo daug nesukdamas galvos. Pavyzdžiui, dokumentuose teismui rašo, kad kasmetiniuose „Microsoft“ konferencijose buvo įprasta girtuokliauti ir nepadoriai linksmintis. Jis tvirtina, kad G. Frazeris pasistengė jį atleisti, baimindamasis, kad jis neužimtų jo vietos.

S. Negusas pateikia pavyzdį, kaip po vienos konferencijos degtinė ir „Jagermeister“ liejosi tarsi vanduo, vienas direktorius buvo toks neblaivus, kad nuėjo į moterų tualetą, o kitas tiek pasigėrė, kad kitą dieną nieko neatsiminė. Toliau paraiškoje rašoma, jog S. Negusas išėjo iš darbo kompanijoje „Dell“, nes jam buvo žadama, kad galiausiai užims „Microsoft“ vadovo G. Frazerio postą.

„Microsoft“ atstovas, paprašytas pakomentuoti teismo procesą, pareiškė, jog teikti komentarus vykstant teisminiam tyrimui nėra leistina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: