Turkų programišiai atakos metu supainiojo Izraelio ir Palestinos serverius  (2)

Per programišių ataką, nukreiptą prieš Izraelio tinklalapius, per klaidą buvo „nulaužtos“ Palestinos interneto svetainės. 70-yje tinklalapių buvo patalpintas kreipimasis į Izraelio gyventojus, kuris juos dėl techninės klaidos pasiekė gerokai lėčiau, nei tikėjosi patys sumanymo autoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkų hakeriai atakavo keliasdešimt Izraelio tinklalapių, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jie priklauso palestiniečiams. Klaida įvyko dėl to, kad Palestinai priklausančio. ps domeno interneto svetainės buvo patalpintos Izraelio serveriuose.

„Nulaužtuose“ tinklalapiuose buvo patalpintas atvaizdas, kuriame Izraelio kariai plauna kruvinas rankas iš čiaupo, išmargintą JAV vėliavos spalvomis. Žemiau esantis tekstas byloja, kad interneto svetainės buvo atakuotos dėl 2010-ųjų gegužę Izraelio karių „Laisvės flotilės“ šturmo. Tada keliems laivams su humanitarine pagalba nebuvo leista pasiekti Palestinos krantus, o šturmo metu 9 Turkijos piliečiai žuvo ir apie 50 buvo sužeista.

Programišių pranešime buvo parašyta: „Tu atsiprašysi, Netanjahu. Tu atsiprašysi, Izraeli“. Be to, hakeriai mini Graikiją ir Armėniją. Su pirmąja Turkija nesutaria dėl Kipro, o su antrąją – dėl Kalnų Karabacho.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)