„Phone Story“ – už kritiką BAUDŽIAMA (Video)  (2)

Gana įdomus incidentas praeitą savaitę įvyko el. parduotuvėje „Apple Store“. Maždaug 7 valandoms pasirodė žaidimas „Phone Story“ - tam, kad visus pakerėtų savo cinišku humoru ir būtų uždraustas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Phone Story“ – tai „iOS“ operacine sistema valdomiems įrenginiams skirtas arkadinis žaidimas, išjuokiantis „Apple“ produkcijos gamybos procesą. Mažai kas žino jo detales, tačiau kai kurie nemalonūs momentai jau ne kartą buvo viešinami žiniasklaidos priemonėse. Kažkas, galbūt, žaidime ir išgalvota, o galbūt vis tik ir tiesa, kad kompanija „Apple“ šitaip paskubėjo uždrausti minėtąją programėlę. Taigi ar tikrai už teisybę neįsižeidžiama?

Žiūrint iš techninės pusės, „Phone Story“ – tai keturi mini žaidimai su grafika, primenančia animacinį filmuką. Jūs esate kompanijos darbuotojas su baltos kriaušės logotipu. Kiekviename naujame žaidime jūs tarsi paaukštinamas pareigose.

Pirmoje dalyje – „Coltan“ – jūsų užduotis: sekti, kaip Konge nepilnamečiai išgauna naudingą iškaseną Koltaną. Čia remiamasi žiniasklaidoje pasirodžiusią informacija, kad koltanas, reikalingas kondensatorių gamybai, išgaunamas 8 – 15 metų amžiaus vaikų nepakeliamomis sąlygomis ir prižiūrint ginkluotai sargybai.

Antroje dalyje jūs esate pervedamas į miestą. Lygis vadinamas „Suicides“. Čia jums teks gaudyti nuo gamyklos stogo šokinėjančius darbuotojus. O gaudyti juos teks su kažkuo panašiu į batutą. Čia gana aiškiai užsimenama apie tas 16 savižudybių, kurios įvyko Kinijoje esančioje „Foxconn“ gamykloje, surinkinėjančioje „iPhone“ ir „iPad“ gaminius.

Vėliau prasideda trečias lygis – „Obsolescence“. Jums čia vėlgi tenka atsakingas darbas: suvaryti potencialius pirkėjus į parduotuvę su vis dar ta pačia balta kriauše. Galiausiai paskutiniame lygmenyje – „eWaste“ – jūs pasiekiate karjeros finalinį etapą: jūs dirbate toksinių atliekų utilizacijos padalinyje.

Žaidimą sukūrusi italų studija „Molleindustria“, akivaizdu, pasidarė sau puikią reklamą. Žaidimas paprastas, tačiau savotišką skandalą sukėlė – apie tai rašo visame pasaulyje, įskaitant Lietuvą. Savo ruožtu „Apple“ nesiėmė skandalo išpūsti dar labiau ir paprasčiausiai uždraudė šį žaidimą, kadangi šis pažeidė „App Store“ produktų talpinimo taisykles. Žaidimą apkaltino dėl per didelio smurto, netinkamo ir žiauraus elgesio scenų su vaikais bei netinkamo lėšų rinkimo. Paskutinis momentas nuskambėjo gana linksmai: kūrėjai žaidimą padarė mokamu, tačiau pažadėjo, kad visi pinigai bus paaukoti, tuo tarpu „App Store“ taisyklės numato, kad programos, renkančios aukas, turi būti nemokamos, t. y. aukos turi būti savanoriškos.

Praėjus vos vienai dienai po „Phone Story“ uždraudimo „App Store“, žaidimas pasirodė „Android Market“. Didžiausias „Apple“ konkurentas, matyt, su malonumu priglaudė italų provokatorius. Daugiau apie žaidimo ypatumus žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)