Internetas: anonimiškumas, kurio nėra  (1)

Internete egzistuoja svetainė – nedidelis socialinis tinklas „Nuevo Laredo en Vivo“, kuriame taip pat yra vadinamoji „karštoji linija“, per kurią galima susisiekti su kariškiais ir policija ir pranešti apie smurtaujančias vietos nusikaltėlių grupuotes, kartu užsiiminėjančias ir narkotikų prekyba bei kontrabanda. Deja, anonimiškumo negarantuoja net tokios teisėsaugos tiesiogiai prižiūrimos svetainės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liūdna istorija įvyko Nuevo Laredo miestelyje (Meksika), esančiame šalia pasienio su JAV. Šį savaitgalį vietos policija vienoje iš miestelio Nuevo Laredo gatvių rado moters kūną be galvos. Pastaroji buvo visai netoliese numesta ant akmenų krūvos. Šalia kūno buvusiame raštelyje moteris pavadinta „Laredo Girl“ – tai slapyvardis, kuriuo ji naudojosi socialiniame tinkle „Nuevo Laredo en Vivo“. Raštelyje teigiama, kad moteris nubausta už savo pranešimus policijai, naudojantis „karštąja linija“ vietos svetainėje. Atsakomybę už incidentą prisiėmė vietos narkotikų kartelis „Zetas“.

Apygardos policija įtaria, kad dar dvi neseniai įvykusios žmogžudystės taip pat susijusios su aukų bandymais pasinaudoti socialiniu tinklu ir padėti policijai. Deja, kaip matome, anonimiškumo išlaikyti nepavyko (kaip puikiai pademonstravo ir keli pastarojo meto įvykiai su „Anonymous“ grupuotės nariais, kurie buvo suimti JAV specialiųjų tarnybų net keliose pasaulio valstybėse).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)