Akliems drambliams – apkurtusio kompozitoriaus muzika (Video)  (0)

Penkiasdešimtmetis britas įgyvendino daugybę metų brandintą nuostabiai gražią idėją – akliems drambliams surengti koncertą. Tiesiog vienoje iš Tailando pievų pastatytu pianinu romiai ausimis mosavusiems ir švendres kramsnojusiems neregiams galiūnams Polas Bartonas (Paul Barton)atliko L. van Bethoveno kūrinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skambindamas pianinu vos už kelių metrų nuo šių gracingų milžinų, Polas Bartonas įgyvendino seną savo svajonę. Tokiai avantiūrai britas pasiryžo norėdamas surinkti pinigų Šiaurės Rytų Bankoko kalnyne įsikūrusiam dramblių rezervatui.

„Tai buvo gimtadienio dovana pačiam sau. Kartu su žmona jau seniai dirbame su aklais drambliais, ir pamaniau, kad jiems visai patiktų išgirsti tokią muziką“, – sakė P. Bartonas.

„Atsisėdęs prie pianino, susimąsčiau, ką galima sugroti drambliams. Daug laiko galvoti neturėjau, tad pradėjau vartyti savo natų knygas ir pirštai sustojo ties Bethoveno „Patetinės sonatos“ lėtąja antrąja dalimi.“

„Nors man dažnai skauda nugarą, norėjau išbandyti save, tad pianiną į kalną užsitempiau vienas.“

Norėdami būti arčiau dramblių, į Tailandą P. Bartonas su žmona atsikraustė dar prieš 16 metų.

Pasaulyje gyvena apie 60 000 azijinių dramblių. Šis skaičius dešimt kartų mažesnis nei afrikinių dramblių populiacija.

P. Bartonas tikisi iki metų pabaigos surengti dar vieną koncertą drambliams. Surinktus pinigus jis skirs rezervate įrengti elektrinę tvorą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Daumantas Lipskis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)