ES nebeparduos nuodų mirties bausmėms  (0)

Jungtinės Valstijos daugiau negalės įsigyti Europos Sąjungoje egzekucijoms naudojamų mirtinų injekcijų pagrindinio komponento, praneša „Deutsche Welle“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo gruodžio 16 dienos natrio tiopentalio eksportas iš Europos šalių galės būti vykdomas tik turint specialų leidimą, tikslina Vokietijos laikraštis „Suddeutsche Zeitung“. Daugiausia natrio tiopentalis naudojamas kaip narkotinė medžiaga chirurginių operacijų metu.

Natrio tiopentalis yra vienas iš trijų nuodų, suleidžiamų mirties bausme nuteistiems asmenims daugiau kaip 30 JAV valstijų. Tačiau jau kelis mėnesius Jungtinėse Valstijose trūksta šios medžiagos, rašo laikraštis.

Anestetiką gamina tik viena JAV farmacijos kompanija „Hospira“. Anot jos, medikamento pritrūko sutrikus jam gaminti reikalingų medžiagų tiekimui. Ankstesnės JAV valdžios pastangos įsigyti dideles tiopentalio partijas Europoje buvo nesėkmingos.

Dauguma valstijų naudoti kitų medikamentų negali, nes bausmės vykdymo procedūros buvo nustatytos ir aiškiai apibrėžtos po ilgų teisminių procesų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)