Ar esi pakankamai protingas dirbti „Google“?  (4)

„Google“ yra viena geidžiamiausių darboviečių. Todėl „Forbes“ kalbina knygos „Are You Smart Enough to Work at Google?“ (Ar esi pakankamai protingas dirbti „Google“?) autorių Williamą Poundstone'ą apie įsidarbinimo procesą šioje bendrovėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokį sudėtingiausią klausimą išgirsta kandidatai bandantys įsidarbinti „Google“? 

Pavyzdžiui, „koks yra kitas šios skaičių sekos skaičius: 10, 9, 60, 90, 70, 66 ...?“ 

Šis klausimas sunkus, nes arba iškart pamatai sprendimą arba ne. Mokykloje išmokti dalykai čia nepadės. Pabandykite angliškai ištarti šiuo skaičius – pamatysite, kad jie išrikiuoti pagal žodžių ilgį. „Sixty-six“ turi aštuonias raides, todėl sekantis skaičius turi turėti devynias. Vienintelis įmanomas atsakymas – 96.

Kiek darbo pokalbių tenka sudalyvauti kandidatams į „Google“ ir kiek jų išlieka po kiekvieno etapo? 

Kiekvienas kandidatas yra kviečiamas į pokalbį apie penkis kartus. Bendrovės žmogiškųjų išteklių skyrius daug galvojo, kol pasirinko tokį etapų skaičių. Jie tiki į minios išmintį, todėl apie kiekvieną kandidatą nori išgirsti keletą nuomonių. Jie atliko tyrimą, po kurio paaiškėjo, kad daugiau nei penkios nuomonės duoda mažai arba išvis neduoda vertės. Įprastai visi kandidatai dalyvauja penkiuose pokalbiuose. Nebent per pirmuosius pokalbius pamatoma, kad kandidatas tikrai netinkamas.

Ką turi išmanyti, kad galėtum išspręsti pokalbių metu pateikiamus galvosūkius? 

„Google“ personalo skyrius stengiasi sukurti klausimas taip, kad šie patikrintų kandidato profesinę patirtį, kaip jis savo žinias gali pritaikyti nepažįstamoje situacijoje ir ar jis gali kūrybiškai rasti galvosūkio sprendimą. Geriausi klausimai iškart patikrina visus šiuos tris lygius. 

Kaip kandidatams padidinti savo šansus pasirodyti sėkmingai? 

Ar turi gerai pasirodysi priklauso ne tik nuo teisingo atsakymo. „Google“ įdomu jūsų minčių seka ir sprendimo paaiškinimas. Šie klausimai yra itin sunkūs, todėl pirmas galvoje gimęs atsakymas yra beveik visada klaidingas. 

Tai galite išnaudoti siekdami teisingo atsakymo. Jus kalbinančiam žmogui paaiškinkite, kodėl būtent šis atsakymas yra blogas. Iš jūsų tikimasi įvairių sprendimo kelių, tačiau pabaigoje būtina viską susieti. Mažų mažiausia ko nori technologijų bendrovė – darbuotojo, kuris niekada galutinai neužbaigia savo projekto. 

Kokie žmonės neturėtų bandyti įsidarbinti „Google“? Kodėl? 

„Google“ labai aiškiai nusako ko nori: itin gabių ekstravertų. Bendrovės pamatas -  intensyvus bendradarbiavimas. Tai net atsispindi biuro išdėstyme – ten rasite tik keletą privačių kabinetų. Stereotipinis inžinerius, kuris geriausiai dirba vienas ir nekenčia trikdžių, greičiausiai nėra pats tinkamiausias kandidatas.

Daugiau apie darbą „Google“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)