Aukščiausiam pasaulio žmogui atliktas augimą stabdantis gydymas  (4)

Sultanas Kosenas, aukščiausias pasaulio žmogus, pasiekė savo augimo piką. Aukštaūgis nustojo augti po to, kai vienoje JAV ligoninėje jam buvo atliktas augimo hormonų kontroliavimo gydymas, praneša „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Turkijos kilusio S. Koseno ūgis siekia net 2 m 51 cm, jis netgi įrašytas į Guinnesso rekordų knygą, kaip aukščiausias pasaulyje gyvenantis žmogus.

2010 metų gegužės mėnesį Virdžinijos medicinos centre (JAV) S. Kosenas buvo gydomas dėl akromegalijos sutrikimo (tai endokrininė liga, atsirandanti dėl suintensyvėjusio augimo hormono somatotropino gaminimo. Ligai būdingas veido, galūnių kaulų bei minkštųjų audinių padidėjimas. Dažniausiai akromegalijos priežastis – hipofizio auglys, rečiau – somatotropiną gaminantys plaučių, kasos augliai).

Pasak gydytojų, iš Švedijos netgi buvo parskraidinta speciali įranga, tinkanti didesnei nei įprasta S. Koseno kaukolei, su kuria būtų galima atlikti sudėtingas procedūras. Aukščiausiam pasaulio žmogui buvo paskirti nauji vaistai, kurie turėtų padėti kontroliuoti augimo hormonų gaminimąsi, o tai visam laikui sustabdytų nuolatinį S. Koseno augimą.

Šiuo metu gydytojai tikina, kad S. Koseno gydymas buvo veiksmingas ir jis nustojo augti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)