Telefono „Samsung One“ su susukamu ekranu koncepcija  (13)

Lanksti elektronika yra viena iš perspektyviausių krypčių, kuri, beje, vis dar yra labiau laboratorijose dirbančių mokslininkų pramoga, nei realybė serijinių produktų rinkoje. Ateityje tokios technologijos leis sukurti mobilius įrenginius su dideliais ekranais, kuriuos bus galima be vargo nešiotis kišenėje nebijant, jog tai varžys judesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio futuristinio įrenginio koncepciją ir sukūrė kinų dizaineris Yejin Jeon, kurio darbas pavadintas „Samsung One“. Įrenginys labai primena ritinėlį, kuriame saugomas susuktas lankstus ekranas. Tokioje būsenoje įrenginys labai primena šratinuką, kartu jis gali pasiūlyti bazines mobiliojo telefono funkcijas. Valdymas vyksta jutikliniu paviršiumi, dengiančiu ritinėlio paviršių.

Kai tik bazinių funkcijų pradeda neužtekti, vartotojas gali išvynioti ekraną, kurio įstrižainė siekia visus 6“. Trumpai tariant, tai netgi daugiau, nei būsimo „Galaxy Note II“ su 5,5 colio ekranu. O štai galingai elektronikai ir didelės talpos kaupikliams vietos neatsirado, todėl autorius nusprendė, jog visas šias funkcijas reikia perkelti į išorinius įrenginius ir duomenų talpyklas. Kitais žodžiais tariant, „Samsung One“ įdiegta „debesų“ operacinė sistema, per „debesį“ paleidžiamos visos programos, ten pat saugomi ir vartotojo duomenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (13)