Namas, kuriame gimė Adolfas Hitleris, austrams kelia galvos skausmą  (0)

Austrija negali apsispręsti, ką daryti su namu, kuriame trejus vaikystės metus praleido nacistinės Vokietijos fiureris Adolfas Hitleris. Netyla ginčai, ar užversti, ar ne nešlovingą istorijos puslapį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogus, tapęs nacistiniu diktatoriumi, gimė name Braunau prie Ino miestelyje. Šeima čia gyveno vos trejus metus, bet galvos skausmo dabartinei valdžiai pakanka. A. Hitleris Braunau prie Ino praleido kūdikystės metus, todėl miestelio valdžia nenori prisiimti atsakomybės už tai, kas nutiko per Antrąjį pasaulinį karą. Esą geriausia, kad name būtų įrengti būstai. „Padėtis tokia: privatų namą dabar nuomoja Austrijos vidaus reikalų ministerija, padėtis yra sudėtinga. Paskutinis siūlymas paversti jį gyvenamuoju būstu“, – Braunau prie Ino meras Johannesas Waidbacheris.

Tuo metu, kai šiame name gyveno Hitlerio šeima, jame buvo įsikūrusi ir biblioteka, ir banko skyrius, vėliau buvo labdaros organizacijos dirbtuvės, bet jos išsikėlė.

Namą nuomojanti Vidaus reikalų ministerija dar nepriėmė sprendimo, bet nenori, kad namas taptų neonacių lankoma vieta.

Kai kurie vietos gyventojai norėtų, kad čia būtų įrengtas „Atsakomybės klubas“, kuriame galėtų rinktis jauni žmonės. Dabar jis priklauso senyvai moteriai, kurios vardas neskelbiamas.

Nacistinė Vokietija aneksavo Austriją 1938 metais. Šalyje iki šiol diskutuojama, ar Austrija tapo pirmąja Hitlerio auka, ar bendrininkavo savo noru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Jolanta Paškevičiūtė
(18)
(0)
(17)

Komentarai (0)