Amerikoje nauja mada – „imbierinė“ architektūra  (1)

JAV prezidento virtuvės šefai „suprojektavo“ ir iš specialios pilkai baltos imbierinės tešlos iškepė architektūros-konditerijos šedevrą. Beje, tokia „imbierinė“ architektūra pastaruoju metu įgauna vis didesnį populiarumą šioje šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gerbiamas skaitytojau, jeigu Jūs būtumėt Baltųjų Rūmų konditerijos šefas, kartą per metus privalėtumėt tapti statybininku ir pastatyti oficialius Baltuosius rūmus. Šiųmetis 132 kg sveriantis pastatas yra lengvesnis už pernykštį. Jei prezidento B. Obamos šuo Bo atitiktų tą mastelį, kuriuo jis (beje, marcipaninis) pavaizduotas prie šių rūmų, tai realybėje siektų 3 m aukštį. Vidaus apdailai kurti, užuot naudoję šokoladą ar baltu šokoladu glaistytą imbierinę tešlą, Baltųjų rūmų konditeriai, vadovaujami Vykdomojo tešlos gaminių šefo (angl. Executive Pastry Chef) Billo Yosso, naudojo iš rugių, grikių ir viso grūdo kviečių miltų užmaišytą imbierinę tešlą. Gautos tešlos spalva atitinka pastato spalvą, kokios jis buvo iki 1798 metų, kai buvo nudažytas, siekiant apsaugoti Virdžinijos smiltainį. Konditerinio maketo kolonos ir architektūrinės detalės padarytos iš baltojo šokolado, o kambariuose – šokoladiniai baldai. Kalėdinės eglutės pagamintos iš cukraus vatos. Tikromis lemputėmis iliuminuoti imbieriniai Baltieji rūmai lankytojams per visas artėjančias kalėdines šventes bus rodomi Prezidento valgomajame (angl. State Dining Room). Daug laiko konditeriai sugaišo kurdami rūmų virtuvei priklausantį daržą. Visas jame augančias daržoves pagamino iš marcipano: lapinius kopūstus, garstyčias, įvairius kitus kopūstinius augalus, špinatus, ridikus, svogūnus, garbanotąsias trūkažoles, citrinžoles, o bičių avilį – išliejo kaip ledinuką.

Sudėtingos konstrukcijos imbieriniai statiniai Jungtinėse Valstijoje šiuo metu yra „ant populiarumo bangos“.

Visoje šalyje daugybė viešbučių, viliojančių lankytojus gurmaniškais stebuklais. Gaminami net realaus dydžio konditeriniai pastatai. Vienas tokių – 8,4 m aukščio – yra pastatytas Unkasvilyje, Konektikuto valstijoje, šalia „Mohegan Sun“ kazino. Jo svoris – 9080 kilogramų. Niujorko „Parker Meridien Hotel“ viešbutis, norėdamas įamžinti tą dieną, kai uraganas Sandy nuvertė šalia jo stovėjusį statybinį kraną, dėl kurio buvo uždarytas visas kvartalas, o pats viešbutis neveikė beveik savaitę, iškepė skanų 1,5 m aukščio konditerinį gaminį, imituojantį apgadintą krano bokštą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(4)

Komentarai (1)