Vasario 8 dieną pasirodys filmas apie „The Pirate Bay“ (Video)  (4)

Dokumentinis filmas apie „The Pirate Bay“ „TPB AFK“ pasirodys vasario 8 dieną 63-ojo tarptautinio kino festivalio Berlyne metu - tokią žinią paskelbė filmo režisierius Simonas Klose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmo kūrėjai tikisi, jog jų kūrinio peržiūra taps didžiausia visų laikų premjera pasaulyje. Juk kol vieni žiūrės filmą Berlyno kino teatre, kiti galės matyti jį nemokamai internete.

„TPB AFK“ filmas daugiausia finansavimo sulaukė iš „Kickstarter“ sistemos narių. Jame pasakojama apie 2009-aisiais kaltais pripažintus tris „The Pirate Bay“ tinklalapio įkurėjus. Jie buvo nuteisti vieniems metams kalėjimo ir privalėjo susimokėti 3,5 milijonus JAV dolerių (maždaug 9 mln. litų).

„Nenoriu daug pasakoti apie filmą, nes žmonės patys turi jį pažiūrėti ir suvokti. Pirmą kartą peržiūrėjęs visą sumontuotą filmą dar maždaug dvi savaites mąsčiau nerasdamas žodžių, kaip galėčiau jį apibūdinti“, – teigė vienas „The Pirate Bay“ įkurėjų Peteris Sunde.

Filmas prasidės vaizdais, kaip Fredrikas Neijis į seną aprūdijusį „Volvo“ bando sutalpinti serverį, o šis vežamas į slaptą serverinę, kurioje slepiamas didžiausias pasaulyje failų dalijimosi portalas. Vėliau filme pasakojama, kaip „The Pirate Bay“ trijulė bylinėjasi teismuose su Holivudo prodiuseriais dėl 13 milijonų JAV dolerių jiems iškelto ieškinio. Kai programišius Gottfridas, interneto aktyvistas Peteris ir tinklų žinovas Fredrikas pripažįstami kaltais, jie susiduria su nauju gyvenimu – gyvenimu be klaviatūros ir kompiuterio ekrano. Tačiau jau netrukus pačioje slapčiausioje Švedijos serverinėje trijulė atkuria visus duomenis ir „The Pirate Bay“ grįžta į gyvenimą.

Iš pradžių manyta, kad filmas bus platinamas tik nemokamai, tačiau sulaukę gausybės užklausų iš gerbėjų jo kūrėjai nusprendė, kad norintiems nusipirkti filmą tokią galimybę suteiks ir pridės papildomų kadrų, kurie nemokamoje filmo versijoje nepasirodys. Filmo kūrėjus paremti galima minimalia 10 JAV dolerių auka, o už 20 dolerių jau bus galima gauti ir filmo kopiją DVD diske.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(11)
(0)
(0)

Komentarai (4)