180 km/val. greičiu automagistralėje nuo policijos sprukę Rumunijos čigonai po sulaikymo pareigūnams vaidino spektaklį apie mirštančią moterį  (9)

Aferistai iš Rumunijos, automagistralėje vaidinantys patekusius į bėdą ir renkantys pinigus iš lengvatikių, trečiadienio popietę pateko į tikrą trilerį, kurio pabaigoje apsijuokė ir atrodė apgailėtinai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Cirkas be pinigų“, – taip savo įspūdžius iš susidūrimo su greitkelio aferistais apibendrino skaitytojas, tapęs dramatiškų jų gaudynių liudininku.

Steponu iš Klaipėdos prisistatęs vyras pasakojo, kad trečiadienio popietę su draugu vyko iš uostamiesčio į Kauną.

„Esu skaitęs apie tokius veikėjus spaudoje, matęs nuotraukų. Todėl ir mes nutarėme juos užfiksuoti“, – pasakojo Steponas.

Jis juokėsi, kad pamatę fotoaparatą, užsieniečiai skubiai sėdo į Bulgarijoje registruotą automobilį „Opel Vectra“ ir žaibiškai nurūko, nors ką tik stabdė važiuojančias mašinas ir sustojantiems pasakojo, neva pakeliui į Rumuniją jiems baigėsi benzinas. Dramatizuodami bėdą, į kurią esą pakliuvo, aferistai siūlo beverčius varinius žiedus ir prašo už šį „auksą“ bent kelių šimtų litų grynaisiais degalams.

„Ties Raseiniais jie pasuko Jurbarko kryptimi. Tačiau netrukus kažkokiu keliu vėl grįžo į automagistralę. Supratau, kad jie vėl ieškos, ką apgauti, todėl nutariau paskambinti į policiją“, –pasakojo klaipėdietis.

Paaiškėjo, kad netoliese automagistralėje patruliuoja pareigūnų ekipažas. Čigonų opelis judėjo kaip tik šio mobilaus posto kryptimi.

Policija stabdė automobilį „Opel“, tačiau vairuotojas nestojo, o tik padidino greitį.

Teigiama, kad „Opel Vectra“ automagistralėje, kur leistinas greitis nuo balandžio 1 d. jau yra 130 km/val., lėkė maždaug 180 km/val. greičiu.

„Spaudėme iki galo, apie 160, bet jie tolo...“, – vėliau prasitarė vienas iš bėglius gaudžiusių policininkų.

Bėgliai pavojingai manevravo, nerodė posūkių, sudarė kelias avarines situacijas.

Ties Ariogala bėgliai nusuko į kaimus.

Butkiškės kaime (Raseinių r.) policija juos netrukus ir pasivijo.

„Tada ir prasidėjo spektaklis. Jie aiškino, kad mašinoje miršta viena moteris. Ji galinėje sėdynėje gulėjo vienam vyrui ant kelių ir nejudėjo, neva net nekvėpavo. Vėliau jai neva prasidėjo priepuolis, konvulsijos“, – pasakojo liudininkas.

Matydama, kad vaidinimas neįtaigus, čigonė atsigavo, išlipo iš mašinos, kažkodėl ėmė valgyti sniegą.

„Galiausiai jie puolė atsiprašinėti ir už sukčiavimą, ir už melavimą. Puolė prieš pareigūnus ant kelių, maldavo pasigailėti. Prisiminė visus šventuosius, kalbėjo visokius poterius. Užsimiršusi moteris pradėjo vėl aiškinti, kad jie tiesiog norėjo grįžti į Rumuniją, bet jiems baigėsi degalai. Tada ji trankė sau per veidą, atgailavo už tai, kad ir vėl meluoja“, – įspūdžiais dalijosi Steponas.

Beje, nė vieno varinio žiedo ar kitokio beverčio blizgučio, už kurį aferistai kaulija pinigų, pareigūnai automobilyje ir pas sulaikytus asmenis nerado. Manoma, kad šį „turtą“ per gaudynes jie arba išmetė, arba labai klastingai paslėpė.

Už tai, kad nestojo stabdomas, „Opel“ vairuotojui gresia teisių atėmimas ir bauda iki 4 000 litų.
Policijai kilo abejonių, ar rumunas apskritai turi teisę vairuoti transporto priemones. Jei paaiškėtų dar ir tokia aplinkybė, už šios dienos bėgimą nuo policijos užsieniečiams grėstų ir transporto priemonės konfiskavimas.

Šiuo metu vairuotojui rumunui išduotas laikinas vairuotojo pažymėjimas. Jis galioja iki balandžio 16 dienos. 15min.lt žiniomis, vyriškis neteko vairuotojo teisių, kai prieš keletą savaičių įkliuvo Kauno apskrities pareigūnams.

Policija ne kartą (pastarąjį sykį – kovą) įspėjo Lietuvos gyventojus saugotis aferistų greitkeliuose. Apie pastebėtus įtartinus asmenis pareigūnai visada prašo juos informuoti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(1)

Komentarai (9)