Astronautų maistą skanauja ir vertina autoritetingiausi JAV virtuvės šefai (Video)  (0)

NASA Astronautų maisto sistemų laboratorija pasikvietė du aukščiausios klasės JAV virtuvės šefus – Deividą Čangą (David Chang) ir Treisę De Žarden (Traci Des Jardins) – paskanauti ir įvertinti maisto patiekalus, kuriuos kosminėse misijose (pavyzdžiui, gyvendami Tarptautinėje kosminėje stotyje TKS) valgo astronautai. Kaip astronautų maistą įvertino pripažinti kulinarijos virtuozai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosminis maistas išsiskiria ilgu galiojimo laikotarpiu, tad nesunku numanyti, kad tokia savybė yra nemenka kliūtis patiekalo skoniui. Nieko stebėtino, kad "Momofuku" restoranų imperijos įkūrėjas D. Čangas vėžių troškinį (angl. – crawfish etouffée) palygino su kalėjimuose dalijamu maistu.

"Treise, sakyk, kur aš atsidūriau – kosmose ar kalėjime?" - sučiaumojęs šaukštą vėžių troškinio ironiškai paklausė D. Čangas.

O štai populiaraus San Francisko restorano "Jardinière" savininkė T. De Žarden nuoširdžiai pasibaisėjo sojų varške (tofu) su aštriu garstyčių padažu.

"Oho, skonis labai prastas", - sugižusia veido išraiška skonio įspūdžiais dalijosi virtuvės šefė.

Ne ką pozityviau jai antrino tos pačios sojų varškės su aštriu garstyčių padažu paragavęs laidelės "Jamie and Adam Tested" vedėjas ("Oi! Tos garstyčios – kažkoks saldžiarūgščio kartumo kratinys. Nieko gero, reikia pripažinti!"). Vėžių troškinio skonį įvertino kiek palankiau.



O štai astronautų gėrimų (konkrečiau – "kosminės" kavos) skonį kulinarijos guru vertino kitaip – gana palankiai. Treisė gurkšnojo kavą su grietinėle, Deividas – cukrumi saldintą kavą su grietinėle. Beje, šefai buvo vaišinami dehidruota kava.

"Skonis keistokas, bet visai neblogas", - "kosminės" kavos su grietinėle skonį pakomentavo T. De Žarden. – Ar ji šilta? Taip."

"Man skonis labai priminė rytinės kavos skonį", - Treisei antrino D. Čangas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)