„Europa Report“: privati žmonijos misija į Jupiterio palydovą Europą (Video)  (14)

Internete pasirodė pirmasis naujo mokslinės fantastikos filmo „Europa Report“ („Ataskaita iš Europos palydovo") anonsas. Tokie mokslo populiarinimo leidiniai kaip „Space.com“, „Popsci.com“, „io9.com“ šį filmą jau dabar vadina viena realistiškiausių kosminės kelionės ekranizacijų per pastaruosius kelerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronautų įgula privačia kosmine misija iškeliauja į ledinį Jupiterio palydovą Europą ieškoti gyvybės pėdsakų. „Tai – naujas pirmasis žmonijos žingsnis“, – pareiškia vienas iš misijos atstovų. Filmo anonse demonstruojamas misijos startas, išėjimai į atvirą kosmosą, galiausiai – serija incidentų, nepaprastai apsunkinančių misiją.

„Europa Report“ kino teatrus pasieks rugpjūčio 2 d., tačiau „iTunes“ jis bus pasiekiamas nuo birželio 27 d. Filmo režisierius – Sebastijanas Korderas (Sebastián Cordero).

Portalo „Space.com“ darbuotojai jau turėjo galimybę pamatyti visą filmą ir liko patenkinti – anot jų, filmas, nors ir vietomis niūrokas, kupinas įtampos, tačiau nuostabus ir stulbinamai tikroviškas, neatitinkantis holivudinių iškreiptos tikrovės standartų. Filme pasakojama apie ypatingoje izoliacijoje atsidūrusių astronautų ne vienus metus trukusią kelionę į Jupiterio sistemą.

Planetos palydovo Europos vaizdai filme – kerinčiai detalūs. Būdai, kuriais įgula mėgina paimti mėginius iš Jupiterio mėnulio plutos pasiskolinti iš NASA ir kitų kosminių agentūrų realiai svarstomų koncepcijų.

Europa mokslininkus masina jau seniai, nes stora Europos ledo pluta po savimi slepia skystą vandenyną, kuriame gali būti gyvų organizmų.

Europos kosminė agentūra ESA iš tiesų planuoja misiją (tiesa, nepilotuojamą) į Europą – ji turėtų startuoti 2022 m. Misijos pavadinimas – JUICE (JUpiter ICy moons Explorer).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(0)
(2)

Komentarai (14)