Japonas J. Kimura – paskutinis XIX amžiuje gimęs vyras Žemėje (Video)  (1)

Ketvirtadienį, gegužės 23 dieną, Barbadose mirus Jamesui Emmanueliui Sisnettui, kuriam buvo 113 metų ir 90 dienų, Japonijoje gyvenantis Jiroemonas Kimura tapo paskutiniu vyru Žemėje, kuris gimė XIX amžiuje, skelbia smh.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinis vyras tiesiogine to žodžio prasme. Los Andžele esančio Kalifornijos universiteto Gerantologijos tyrimų grupės duomenimis, vis dar gyva dvidešimt viena iki 1901 m. sausio 1 d. gimusi moteris. Dauguma jų gyvena Jungtinėse Valstijose bei Japonijoje, likusios – Europoje ir Kanadoje.

Ir nors karalienės Viktorijos valdymo metus menančios moterys skaičiumi gerokai lenkia stipriosios lyties atstovus, tačiau J. Kimura, gimęs 1897 metų balandžio 19 dieną, pasiekė rekordą, į kurį negali pretenduoti nei viena iš minėtų moterų. Bent jau kol kas. Būdamas 116 metų, japonas yra seniausias žmogus planetoje.

Manoma, kad dabar Žemėje gyvena apie du-tris šimtus 110 gimtadienį atšventusių žmonių, tačiau apytikriai tik 60 gali pateikti patikimus gimimo įrašus. Iš jų tik du – J. Kimura bei japonė Misao Okawa – yra peržengę 115 metų ribą.

Gimęs trisdešimtais Meidži laikotarpio metais, J. Kimura pragyveno keturių imperatorių bei 61 Japonijos premjero, pradedant Matsukata Masayoshi, baigiant dabartiniu Shinzo Abe, valdymą.

J. Kimura, sulaukęs 65-erių, išėjo į pensiją 1962 metais. Iki tol jis 45 metus dirbo Japonijos pašte. Dabar jis gyvena Kioto prefektūroje kartu su savo vyriausiojo sūnaus našle (jai 83 metai) ir savo anūko našle (jai 59 metai). Senolis mano, kad jo ilgaamžiškumą nulėmė mažos maisto porcijos, be to, jis pripažįsta didžiąją laiko dalį praleidęs lovoje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (1)