Milijonieriaus patarimai: šeši žingsniai, kaip tapti turtingu  (26)

Kiekvienas teisingai elgdamasis ir mąstydamas gali tapti milijonieriumi. Tokios pozicijos laikosi milijonierius ir finansų konsultantas iš Vokietijos Bodo Schäferis. Kaune vykusiame didžiausiame Rytų Europoje lyderystės forume „Forum One“ susirinkusiems dalyviams jis pasakojo, kaip būdamas visiškas skurdžius per dvejus su puse metų jis uždirbo pirmąjį milijoną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-06-07 Milijonieriaus patarimai: šeši žingsniai, kaip tapti turtingu  (26)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prieš pradėdamas norėčiau pristatyti vieną vyrą. Jam 26-eri, jis visiškai neturi pinigų, bet turi maždaug 50 kilogramų antsvorį. O blogiausia tai, kad kai jis turi problemų, ieško pasiteisinimų, kodėl neturi pinigų ir turi antsvorio. Aš jo paklausiau, ar galiu jį jums pristatyti, jis atsakė – taip. Taigi štai tas vaikinas“, – rodydamas į save susirinkusiems tarė svečias iš Vokietijos.

„Finansų Mocartu“ vadinamas konsultantas ir verslininkas pripažino, kad tuometinis vaikinas neturi daug bendro su dabartiniu B. Schäferiu.

„Ieškojau žmogaus, kuris išmokytų mane būti finansiškai sėkmingu. Sykį per televizorių žiūrėjau sporto programą. Mačiau sportininkus, kurie treniruojasi pas trenerius. Tuomet suvokiau, kad jei sportininkai mokosi iš trenerių ir aš turėčiau susirasti žmogų, kuris mane pamokytų, kaip gyventi. Taigi susiradau mokytoją ir užtrukau dvejus su puse metų, kol uždirbau pirmąjį milijoną. Savo mokytoją radau seminare. Jis stovėjo scenoje ir aš žinojau, kad jis turtingas, o ir atrodė geras žmogus. Taigi pagalvojau, jei paklausysiu šio žmogaus, irgi tapsiu turtingu. Todėl labai tikiu seminarų sėkme ir taip pat tikiu, kad jūs galite daryti stebuklus“, – auditorijai kalbėjo milijonierius.

Visada uždirbi tiek, kiek esi vertas

Anot pranešėjo, pirmiausiai norintys priartėti prie tapimo milijonieriumi turi atsakyti į kelis esminius klausimus. Šiuos klausimus jam uždavė ir pasirinktas finansų mokytojas.

Pirmasis klausimas – kiek galėtum išgyventi, jei sutriktų piniginiai srautai ir nebegautum pajamų?

„Tuo metu aš neturėjau nė cento. Taigi paklausiau, ar jis nori, kad suskaičiuočiau valandomis ar minutėmis? Jis sako: „Nejuokauk“. Riktelėjo ant manęs: „Jei nebūsi rimtas, negali būti turtingas“. Taigi teko pakeisti savo atsakymą“, – prisiminė konsultantas.

Antras klausimas – ar sutaupai pakankamai?

„Aš atsakiau: „Gal dabar jūs juokaujate? Kad galėčiau sutaupyti, turiu uždirbti dvigubai daugiau, kaip aš galiu taupyti“. Jis atsakė: „Neteisingai supratai, tu privalai taupyti“. Aš jam sakau: „Pirma turiu uždirbti, kad galėčiau taupyti“, Jis atsako: „Ne, viskas yra atvirkščiai. Turi taupyti, kad galėtum uždirbti daugiau“. Tuo metu jo nesupratau, bet dabar suprantu, kad tai yra visiška tiesa“, – dėstė B. Schäferis.

Trečiasis klausimas – ar turi finansinį planą?

„Aš atsakiau, kad ne. Jis pasakė: „Taip“. Jis man paaiškina, kad turiu planą būti skurdžiumi, nes jeigu kiekvieną mėnesį išleidžiu daugiau nei uždirbu, turi planą tapti skurdžiumi. Skurdžiaus planą reikia paversti finansinės laisvės planu. Taigi šis mokytojas atvėrė visai kitą pasaulį – mano skurdžiaus planą pakeitė į planą tapti turtingu“, – sakė verslininkas.

Ketvirtasis klausimas – kada galėsi gyventi iš savo pinigų?

„Aš atsakiau, kad kai uždirbsiu daug pinigų ir galėsiu iš karto gyventi. Jis pasakė, kad ne“, – tvirtino B. Schäferis.

Penktasis klausimas – ar uždirbi tiek, kiek esi vertas?

„Aš sakiau, kad ne, o jis man atsakė, kad taip. Visuomet uždirbi, kiek esi vertas, todėl turi kelti savo vertę, kad uždirbtum daugiau“, – prisiminė jis.

Šeštasis klausimas – ar daliniesi tuo, ką uždirbti?

„Aš atsakiau: „Juk pats esu vargšas, kaip galiu dalintis“. O jis man tvirtino: „Ne, tu nesi vargšas, tu turi išmokti būti dosniu. Jei matai žmones, kurie yra skurdesni už tave, pasijusi turtingas ir galėsi pasidalinti su jais“, – dėstė pranešėjas.

Nesikeisdamas neuždirbsi

„Mano mokytojas paklausė manęs, kiek norėčiau uždirbti po trejų metų? Aš atsakiau – 10 tūkst. JAV dolerių (apie 26 tūkst. Lt). Norėjau jį nustebinti. O jis sušuko: „Lauk iš čia!“ Vėliau jis paaiškino: „Nenoriu mokyti neambicingų žmonių“, – prisiminė konsultantas.

Tuomet jam teko sugalvoti kur kas didesnę sumą.

„Kažkada buvau girdėjęs, kad kažkas uždirba 43 tūkst. JAV dolerių. Ėmiau ir paminėjau šį skaičių. Mano treneris pasakė, kad 43 tūkst. JAV dolerių (113 tūkst. Lt) nėra lygus skaičius, imkite ir parašykite, kad po trejų metų uždirbsite po 50 tūkst. JAV dolerių (132 tūkat. Lt) per mėnesį. Galiausiai mokytojas pasakė, geriau parašykime 100 tūkst. JAV dolerių (260 tūkst. Lt) per mėnesį“, – pasakojo B. Schäferis.

„Žinote, kodėl jis taip padarė? Aš nė neįsivaizdavau, kaip tai padarysiu, todėl jis tai ir parašė. Jis norėjo, kad dirbčiau taip, jog pakeisčiau save, savo tikslus, įpročius, skaityčiau kitas knygas, padaryčiau stebuklą. Po dvejų metų ir trijų mėnesių aš įgyvendinau savo svajonę. Jeigu ne mano mokytojas, aš to nebūčiau padaręs“, – tvirtino jis.

Tačiau prisimindamas praeitį dabartinis milijonierius pasakoja, kad rašant įsipareigojimą uždirbti 100 tūkst. JAV dolerių per mėnesį jam drebėjo ranka.

„Įsivaizduokite, man drebėjo ranka. Pasakiau, kad man tiek daug pinigų nereikia. O jis atsakė, kad nežinau, kiek man reikia, kol jų neuždirbau. Jis sakė, kad čia yra kalba ne apie milijonų turėjimą, o apie buvimą milijonieriumi. Kalba eina apie asmenybę, kad jūs būtumėte kaip uola vandenyne, kad žmonės žiūrėtų ir sakytų, štai koks stiprus vaikinas! Jei šito nori, imk rašiklį ir rašyk. Mano mokytojas buvo labai griežtas ir jis man pasakė vieną sakinį, kurio niekada gyvenime nepamiršiu – gyvenimas yra per trumpas, kad būtum nesvarbus. Taip pat jis man pasakė dar vieną svarbų dalyką – dalyvauk ne tam, kad nepralaimėtum, o tam, kad laimėtum“, – prisiminė pranešėjas.

Jis paragino visus forumo dalyvius taip pat paragino užsirašyti, kiek po trejų metų norėtų uždirbti.

Reikia taupyti, bet ne visi nori

„Leiskite papasakoti vieną istoriją. Į kaimelį atvažiavo kunigas, jo garbei buvo nušauta antis. Paukštis nukrito į kūdrą, taigi vienas kaimietis šoko ir perėjęs vandeniu grįžo nešinas paukščiu ir visiškai sausas. Buvo nušauta ir antroji antis, kitas kaimietis taip pat atnešė paukštį. Nušovus trečiąją antį, kunigas panoro pats ją atnešti. Jis įbrido į vandenį iki kelių, po to iki juosmens, galiausiai iki kaklo ir nusprendė grįžti. Kunigas buvo šlaputėlis ir išgirdo kaimiečius šnekantis: „Na, ir drąsus tas kunigas, bet jis nežino, kurioje vietoje po vandeniu yra akmenys“, – pasakojo konsultantas.

„Kai matome labai turtingus žmones, atrodo, tarsi jie vaikščiotų virš vandens ir gebėtų tai, ko nesugebame mes. Tačiau, iš tiesų, vienintelis dalykas, kurį turime žinoti, yra tai, kur yra akmenys. Taigi yra tik šeši povandeniniai akmenys, kuriuos turime žinoti, kad būtume turtingi. Būti turtingais yra prigimtinė mūsų teisė. Dauguma mūsų tikrai negimė turtingoje šeimoje, mokykloje mes nesimokėme, kaip tapti turtingais, politikai ne visada yra geras pavyzdys, kaip būti turtingu, mūsų visuomenė, draugai taip pat nėra turtingi“, – pridūrė jis.

B. Schäferis pasidalijo šešiais svarbiausiai dalykais, kuriuos įgyvendinus galima tapti milijonieriumi.

Pirmas akmuo – mąstykite kaip turtuolis arba perimkite turtuolio mentalitetą

„Prieš tapdami turtingais, turite pradėti mąstyti kaip turtingas. Tai yra nemažas iššūkis“, – pakomentavo jis.

Antrasis akmuo – planuokite būti turtingas

„Turite turėti planą, kaip tapsite turtingu. Šis planas turi būti septyneriems arba dešimčiai metų. Tarkime, nurodysite, kad per tiek ir tiek metų noriu užsidirbti pirmąjį milijoną“, – sakė B. Schäferis.

Trečiasis akmuo – taupykite

„Visi mes turime taupyti. Nepriklausomai nuo to, ar manome, kad tai įmanoma ar ne, turime sutaupyti 25 proc. savo pajamų. Žmonės kaip aš kažkada, sako, kad negali taupyti. O mano mokytojas atsakė, kad aš ne negaliu, bet nenoriu. Tuomet sakiau, kad jis nežino, kiek turiu mokėti už automobilio lizingą, tada jis liepė man jį parduoti. Tiesą sakant, visi galime taupyti, jei tik norime. Tik ar norime?“, – klausė milijonierius.

Ketvirtasis akmuo – uždirbkite daugiau

„Mes kartu turėsime susitarti, kaip daugiau uždirbti“, – tvirtino B. Schäferis.

Penktasis akmuo – investuokite

„Investuodami išskaidykite riziką, investuokite į skirtingas sritis, akcijas. Turėkite tam tikrą dalį lėšų užsienio valiuta“, – patarė konsultantas.

Šeštasis akmuo – mėgaukitės

„Savo pinigais galime mėgautis tik tada, kai dalijamės jais su vargšais. Aš asmeniškai vargšams atiduodu dešimt procentų visko, ką uždirbu“, – pripažino jis.

„Kaip manote, kuris iš šių akmenų yra pats svarbiausias? Visi svarbūs, bet vienas šiek tiek svarbesnis – mąstyti taip lyg būtumėte turtingas. Labai svarbu, kaip mąstome, nes visada atsidursime ten, kur mūsų mintys. Taigi priklausomai nuo to, kaip mąstome šiandien, taip atrodys mūsų ateitis“, – pabrėžė jis.

Paėmęs tuščią taurę ir ąsotį vandens jis sakė: „Įsivaizduokite, kad taurė yra mūsų asmenybė, o vanduo ąsotyje – mūsų svajonės“.

Pildamas vandenį, kuris jau liejosi per kraštus, jis kalbėjo: „Svajonių visada yra daugiau nei gali tilpti. Jei visas svajones pabandysiu sutalpinti į šią asmenybę, kas gausis? Matote, kad visos svajonės netelpa. Mūsų asmenybę sudaro mūsų mintys ir tai yra susiję su mūsų įsitikinimų sistema. Jeigu mąstome pernelyg ribotai, mūsų svajonės netilps į asmenybę. Tuomet negalėsime būti tokie turtingi, kokie norime, nes mūsų asmenybės yra tam per mažos. Taigi mąstyti lyg būtumėte turtingas yra labai svarbu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė
(27)
(1)
(7)

Komentarai (26)