FTB areštavo du išradėjus, kurie bandė parduoti rentgeno pabūklą  (0)

Yra žmonių, kurie tiki, kad valstybė juos peršviečia rentgeno spinduliais, skaito jų mintis, pasitelkdama tik fantastikos filmuose matomus įrenginius ir t.t. Vis tik šį kartą viskas nutiko atvirkščiai: FTB sulaikė du bendražygius, kurie kūrė rentgeno pabūklą. Abu jie savo laiku dirbo kompanijoje General Electric.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abiejų amerikiečių tikslas buvo sukurti automobilyje vežiojamą pramoninę rentgeno sistemą, kuri galėtų „pakenkti žmonėms per atstumą, be galimybės daromą žalą pastebėti“. Grubiai tariant, ginklas buvo skirtas tam, kad būtų galima sukelti lėtą, bet skausmingą mirtį.

FTB teigia, kad draugai norėjo savo išradimą parduoti teroristinėms organizacijoms. 2012 m. liepos mėnesį tyrimą atlikęs agentas po priedanga atnešė išradėjams rentgeno vamzdelių, kartu paklausdamas, ar galima juos panaudoti būsimame ginkle. Lapkričio mėnesį agentas su abiem amerikiečiais susitiko vėl, kartu buvo patvirtinta, kad jie daro įrenginį. Jie savo sąjungą vadino „gildija“.

FTB agentai apsimetė „Kukluksklano“ (KKK) nariais, naudojo pseudonimus „Dimitrijus“ ir „Joda“. Kai tapo aišku, jog viskas labai rimta, išradėjai buvo areštuoti. Pastarieji iš tikrųjų sukūrė rentgeno pabūklą, tačiau FTB nesugebėjo priversti jo veikti. Dar daugiau, jie mano, kad jei viskas būtų veikę, „pabūklas“ vis tiek nebūtų galėjęs pakenkti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(1)

Komentarai (0)