Protestuojantis menininkas Maskvos Raudonojoje aikštėje prie grindinio prikalė savo genitalijas (Video)  (12)

Dailininkas Piotras Pavlenskis Maskvoje, Raudonojoje aikštėje, prie grindinio prikalė savo genitalijas. Taip jis protestuoja prieš visuomenės abejingumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo „vyriškumą“ dailininkas P. Pavlenskis prikalė sekmadienį, lapkričio 10 d., Policijos dieną, taip reaguodamas į Rusijos visuomenės abejingumą.

Akciją jis pavadino „Fiksacija“ (galima versti – „kastracija“). Tokią savo protesto formą jis paaiškino taip: tai – „visuomenės apatijos, fatalizmo ir politinio abejingumo metafora“.

Netrukus į aikštę atvyko policija ir uždengė nuogą menininką paklode. Netrukus jis buvo išvežtas į ligoninę.

Vaizdo siužetas apie naujausią menininko akciją buvo pašalintas „dėl „YouTube“ nuogumo arba seksualinio pobūdžio turinio politikos pažeidimo".

Kitos ekscentriškojo menininko akcijos

P. Pavlenskis jau gerai žinomas Rusijos teisėsaugai. Šių metų gegužės 3 d. jis prie Sankt Peterburgo savivaldybės atsigulė nuogas ant grindinio, prieš tai apsivyniojęs spygliuota viela. Akcija „Tuša“ simbolizavo „žmogaus egzistenciją represinėje sistemoje“.

O 2012 m. liepą menininkas prie Kazanės soboro užsisiuvo burną. Taip jis norėjo užstoti nuteistas roko grupės „Pussy Riot“ nares.

Ankstesnės P. Pavlenskio akcijos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (12)