Neblaivaus paauglio sukelta tragedija  (25)

Lenkija negali užmiršti iki šiol šalyje neregėtos nelaimės: naktį iš šeštadienio į sekmadienį devyni paaugliai nuo 13 iki 17 metų važiuodami lengvuoju automobiliu maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu, posūkyje Klamry vietovėje netoli Chelmno miesto Kujavų pamario vaivadijoje Lenkijoje trenkėsi į medį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septyni iš jų žuvo vietoje – 4 vaikinai ir 3 merginos. Jauniausiai buvo trylika

Kaip informuoja dienraštis „Fakt“, dabar nuo galvos plaukus rauna nelaimės kaltininko 17-mečio Barteko tėvas 46 metų Januszas Sz. Jis gailisi, kad iš didelės meilės, savo vieninteliam sūnui leido daryti viską, ką šis panorės.

Tai Bartekas paėmė tėvo automobilio raktelius ir vairuoti patikėjo išgėrusiam savo draugui šešiolikamečiui Mateuszui, greta kurio atsisėdo 16-metė mergina. Jie vieninteliai šioje nelaimėje liko gyvi.

Kai baigėsi laužo šventė miške, visi devyni sulipo į penkiavietį automobilį, net nenutuokdami, kad iš linksmybių pasaulio važiuoja į mirtį.

Automobilio gale suvirtusi septyniukė žuvo vietoje. Pro išdaužtą galinį mašinos langą jie kulkos greičiu išlėkė į greta esantį griovį.

Apie 2 val. nakties į įvykio vietą atvykusi kelių policija automobilyje rado du sunkiai sužeistus paauglius, kurie sėdėjo priekyje.

Vairavusiam automobilį paaugliui nustatyta kraujyje 0,5 promilės alkoholio. Šalia sėdėjusi mergina buvo blaivi.

Tiek Chelmno kelių policija, tiek miesto prokuratūra dėl nelaimės kelti bylą atsisakė, nes tėvo automobilį paėmęs vaikinas žuvo vietoje.

Policija aiškinasi įvykio priežastis ir aplinkybes.
(5)
(0)
(1)

Komentarai (25)