V. Janukovyčius kelia ultimatumą Ukrainai  (2)

Paskelbtas dar vienas buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus pareiškimas, kuriame teigiama, kad parlamento ir prezidento rinkimai Ukrainoje gali būti surengti tik po dviejų referendumų, teigia unian.net.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak dokumento, V. Janukovyčius reikalauja visas Ukrainos kariuomenės pajėgas atitraukti į jų įprastas dislokacijos vietas, iš Rytų Ukrainos išvesti Nacionalinės gvardijos būrius ir pradėti dialogą su rytinių šalies regionų gyventojais, t. y. su juos atstovaujančiais vietos lyderiais, kad būtų užtikrinta normali gyvenimo tėkmė.

„Ginklo panaudojimas Ukrainos rytuose jau nieko nepakeis. Žmonės įsižeidę. Miljonus žmonių jūs pavadinote teroristais. Žmonės jau nebeturi kito kelio, kaip tik kovoti už savo teises, savo ir savo vaikų gyvenimą“, - teigiama pranešime.

Pranešime V. Janukovyčius taip pat reikalauja referendumo dėl šalies federalizacijos ir apskričių savarankiškumo. Kito referendumo metu gyventojai turėtų pasisakyti, kokio valdymo šalyje jie nori: prezidentinio ar parlamentinio.

Tuomet reikėtų įvykdyti konstitucinę reformą ir tik po to esą būtų galima surengti prezidento ir parlamento rinkimus, kuriuos turėtų akylai stebėti tarptautiniai kontrolieriai, praneša news.liga.net.

„Šias penkias užduotis būtina įvykdyti. Tai vienintelė galimybė išlaikyti šalies teritorijos vientisumą. Jeigu tai padaryta nebus, mūsų šaliai gresia iširimas, vargu, ar taikus. Greičiausiai – per pilietinį karą. Jūs brolį kurstote prieš brolį, o tuo pasinaudos kiti“, - teigė V. Janukovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: