Prancūzai jau netrukus ant pastatų „augins“ šviesos miškus (Video)  (0)

Paryžiuje bus vykdoma įspūdinga iniciatyva – šviesos miško auginimas. Virtualūs šio meno projekto medžiai augs žiūrovų širdies ritmu. Be to, už kiekvieną išaugintą skaitmeninį medį tikras medis bus pasodintas tose pasaulio vietovėse, kur miškų kirtimai vyksta sparčiausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos padės atsigręžti į gamtą

„One Heart, One Tree“ (liet. Viena širdis, vienas medis) šviesų projektą sumanė šiuo metu Paryžiuje gyvenanti belgų ir tunisiečių kilmės menininkė Naziha Mestaoui. Kaip rašoma projekto svetainėje, „One Heart, One Tree“ yra įspūdingo masto meno kūrinys – 3D šviesos miškas „išaugęs“ ant garsiausių Paryžiaus pastatų.

Šviesų šou vyks kitų metų Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos konferencijos Prancūzijos sostinėje metu. Projekto vizualizacijose skaitmeniniais medžiais „apauginti“ ir kitų miestų simboliai – Tauerio tiltas Londone, Brandenburgo vartai Berlyne ir kiti.

„Paryžius vadinamas šviesų miestu, miestas ilgą laiką buvo laikomas modernumo ir progreso simboliu. Dabar nušvisdamas jis įkūnys post-ekologinį modernumą“, - rašoma projekto svetainėje. „One Heart, One Tree“ – tai naujos kartos projektas, sujungiantis virtualų meną ir miškų atkūrimo iniciatyvą. „Šio projekto pagrindinė mintis yra pasinaudojant technologiją vėl atsigręžti į gamtą. Kiekvieno žiūrovo širdies plakimas technologijų pagalba išaugina tikrą, gyvą medį“, - sakė N. Mestaoui.

Gaus atnaujinimus apie medžio gyvenimą

Kiekvienas per programėlę prisijungęs dalyvis galės pasėti „šviesos sėklą“, kuri pulsuos jo širdies ritmu. Iš šios sėklos ant vieno iš Paryžiaus monumentų išaugs virtualus ir unikalus medis. Žiūrovas gaus savo medžio nuotrauką. Medis taip pat bus pažymėtas dalyvio vardu ar kitu jo pasirinktu žodžiu. Už kiekvieną virtualų medį bus pasodintas tikras medis, kurio būklę dalyviai taip pat galės sekti. Atnaujinimai bus siunčiami kas pusmetį trejus metus nuo akcijos.

Projektas pirmą kartą išbandytas 2012 m. Jungtinių Tautų „Rio+20” konferencijos metu. Menininkė N. Mestaoui bendradarbiauja su „Pur Projet“, kurie vykdo miškų atkūrimo darbus visame pasaulyje, ir Pasaulio gamtos fondu (angl. World Wildlife Fund, WWF). Pasak menininkės, šiuo metu projekto dėka jau yra pasodinti 6 tūkst. medžių Prancūzijoje, Indijoje, Ganoje ir Brazilijos Amazonėje.

Menininkė tikisi, jog šviesų instaliacija Paryžiaus konferencijos metu paskatins žmones susimąstyti apie pasaulines problemas ir prisiimti atsakomybę – bent jau per simbolinį medžio pasodinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (0)