Milijardierių rokiruotė: Facebook vadovas pralenkė Google įkūrėjus  (0)

Socialinio tinklo Facebook įkūrėjas ir dabartinis kompanijos vadovas Mark Zuckerberg šiandien yra turtingesnis žmogus, nei Interneto giganto įkūrėjai Sergey Brin ir Larry Page. Apie tai praneša naujienų agentūra Bloomberg.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu 30-mečio Facebook vadovo turtas siekia $33.3 mlrd., o šiemet turto augimas sudarė apie $1.6 mlrd. Visa tai jam leido pakilti į 16-tą leidinio Bloomberg sudaromą milijardierių reitingo vietą. Už jo nugaros liko Google įkūrėjai (17 ir 18 vieta), taip pat Amazon vykdomasis direktorius Jeff Bezos (20 vieta).

Turtingiausiu žmogumi ir vėl pripažintas vienas iš Microsoft įkūrėjų, verslininkas ir filantropas Bill Gates, kuris lyderio poziciją susigrąžino 2013 m. Jo turtas įvertintas $84.7 mlrd., šiuo metu jam priklauso 318 mln. Microsoft akcijų.

Beje, pagal programinės įrangos giganto turimų akcijų kiekį jį lenkia buvęs Microsoft prezidentas Steve Ballmer, kuris turi 333 mln. akcijų, o jo bendras turtas sudaro $14.9 mlrd.

Dabartinio Microsoft prezidento Satya Nadella turimos kompanijos akcijos įvertintos $24.8 mln. Jei per ateinančius ketverius metus jam pavyks išbūti prezidento kėdėje, jam bus papildomai skirta 975 tūkst. Microsoft akcijų, kurios šiuo metu kainuotų apie $42.8 mln.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (0)