Atbulagalviškumo aukos: asmenukei pozavusi lenkų pora žuvo savo vaikų akivaizdoje  (18)

Portugalijoje bandymas įamžinti asmenukę lenkų porai baigėsi tragiškai: vyras ir žmona nukrito nuo skardžio ir žuvo savo vaikų akivaizdoje. Tai – ne pirmas kartas, kai asmenukių mada nusineša žmogaus gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nelaimė įvyko šeštadienį Kabo de Rokoje, labiausiai į vakarus nutolusioje žemyninės Europos dalyje, kur sutuoktiniai lankėsi su savo penkerių ir šešerių metų atžalomis. Bandydami nusifotografuoti Atlanto vandenyno fone jie nepastebėjo, kaip prisiartino per arti skardžio ir iš 80 metrų aukščio nukrito į vandenį.

„Turime informacijos, kad jie visi buvo ant uolos krašto. Žmonės, kurie buvo netoliese, išgirdo šauksmus ir daugiau nieko nematė. Tuo metu su jais buvo jų vaikai“, – sakė ugniagesys Bruno Tomas.

Žuvusiųjų kūnai iš vandens buvo ištraukti sekmadienį, mat paieškos darbus teko atidėti dėl blogų oro sąlygų.

Vaikus globoja Lenkijos diplomatai, juos konsultuoja psichologai.

Tai – ne pirmas kartas, kai asmenukių mada nusineša žmogaus gyvybę. Šį mėnesį pranešta, kad dėl neatidumo žuvo asmenukę fotografavęs 21 metų meksikietis Oscaras Otero Aguilaras: jis norėjo nusifotografuoti su užtaisytu ginklu, nutaikytu į galvą. Tačiau apgirtęs vyrukas susipainiojo ir, užuot nuspaudęs telefone fotografavimo mygtuką, nuspaudė pistoleto gaiduką.

JAV pareigūnai įspėja, kad asmenukių fotografavimas kelia pavojų ir kelių eismo dalyviams, o šią madą jie vadina dar blogesne už SMS žinučių rašymą ar kalbėjimą telefonu vairuojant. Dėl vairuotojų neatidumo 2012 metais JAV įvykusiose avarijose žuvo 3,3 tūkst. žmonių, dar per 421 tūkst. buvo sužeisti.

Tyrimai rodo, kad žiūrėjimas į telefoną ir jo naudojimas vairuojant padidina avarijos tikimybę tris kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(6)
(17)

Komentarai (18)