Šiaurės Korėjos diktatoriaus asmens sargybinis: galvomis skaldome plytinius blokus bei turime tikėti, kad saugome dievą  (2)

„Kai Kim Jong Ilas būdavo geros nuotaikos, galėjo dalinti auksą į kairę ir į dešinę. O kai būdavo blogos – bausdavo mirtimi“, – pasakoja Lee Young Gukas, buvęs dabar jau mirusio Šiaurės Korėjos diktatoriaus asmens sargybinis. Kaip rašo wyborcza.pl, apie Kim Jong Uną šis žmogus dar blogesnės nuomonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN parodė filmą, kuriame vyrai akmeniniais veidais atlaiko smūgius į krūtinę ir galvomis skaldo plytinius blokus. Taip treniruojasi elitinės Šiaurės Korėjos kariuomenės pajėgos.

Lee Young Gukas 10 metų dirbo Kim Jong Ilo, dabartinio Šiaurės Korėjos diktatoriaus tėvo, asmens sargybiniu. Jis pasakoja taip pat perėjęs panašius apmokymus vien tam, kad jo kandidatūra į tas pareigas būtų svarstoma.

Be fizinių pratimų, itin didelis dėmesys buvo skiriamas vadinamajam smegenų plovimui. „Liepė man tikėti, kad Kim Jong Ilas yra dievas. Ir kad vienintelė priežastis, dėl kurios gimiau, yra galimybė jį saugoti. Bet per tuos daugiau nei 10 metų, kai buvau šalia diktatoriaus, mačiau daugybę išsigandusių žmonių“, – pasakojo buvęs asmens sargybinis.

Jo teigimu, diktatorius buvo dviveidis. „Būdamas geros nuotaikos jis galėjo į kairę ir į dešinę dalinti auksą, bet būdamas blogos – bausdavo mirtimi. Kai jis privažiuodavo savo automobiliu, jo 70-mečiai patarėjai krisdavo ant žolės sprukdami jam iš kelio. Jų drabužiai būdavo purvini, apdulkėję, bet jie tenorėdavo nuo jo pasislėpti. Būdavo išsigandę, nes net ir būdamas geros nuotaikos diktatorius galėdavo skirti mirties bausmę“, – prisimena Lee Young Gukas.

Asmens sargybinis pabėgo į Pietų Korėją ir ten galutinai suvokė, kokiam siaubingam žmogui jis dirbo.

Tačiau sūnus, vyro teigimu, yra dar blogesnis ir už tėvą: „Juk Kim Jong Unas nužudė savo dėdę, to negalėjo padaryti net Kim Jong Ilas. Kai valdžią perėmė trečiosios kartos atstovas, pasidarė viskas dar blogiau. Pavaldiniai Kim Jong Unui yra lojalūs, bet tas lojalumas paremtas baime.“

Lee Young Gukas pirmą kartą iš Šiaurės Korėjos bandė pabėgti 1994 metais, bet nesėkmingai, tad pateko į koncentracijos stovyklą kartu su politiniais kaliniais. Vėliau jam vis dėlto pavyko. Dabar jis gyvena Pietų Korėjoje, užsiima žemės ūkiu. Buvęs diktatoriaus asmens sargybinis parašė knygą apie tai, ką patyrė eidamas saugodamas komunistų vadą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(70)
(5)
(65)

Komentarai (2)