Nufilmavo, kokį gaisrą sukėlė kalėdinė eglutė (Video)  (0)

Kalėdos – gražus šventinis laikotarpis. Tačiau daugelis neįsivaizduoja, kad išsausėjusi eglutė ir netvarkinga elektros instaliacija gali tapti didžiulio gaisro priežastimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose ugniagesiai ne vieną kartą pademonstravo, kad nuo eglutės kilęs gaisras gali žaibiškai suniokoti visą kambarį ar net namą. Pristatome sąrašą šokiruojančių vaizdo įrašų, kurie įrodo, kad teisinga Kalėdų atributo - eglutės - priežiūra yra labai svarbi.

Pagrindiniai patarimai, kurie padės išvengti gaisrų, galinčių kilti nuo papuoštų eglučių, yra tokie: statyti eglutę kuo toliau nuo visų šilumos šaltinių: radiatorių, židinių ar žvakių, nuolatos laistyti eglutę, naudoti tik patikimas ir tvarkingas lemputes, jeigu sudužo bent viena lemputė, ją nedelsiant pakeisti, niekada nenaudoti žvakių eglutės dekoravimui, visuomet išjungti lemputes, kai išeinate iš namų ar einate miegoti.

Anot statistikos, nuo 2007 iki 2011 metų Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo eglučių per metus sudega vidutiniškai 230 namų. Šie gaisrai sukėlė šešias mirtis, 22 traumas ir 18,3 milijono nuostolių.

Supleškės visas kambarys

Ugniagesiai pademonstravo, kaip greitai nuo sausos eglutės gali supleškėti visas kambarys. Todėl pataria, kad labai svarbu nepamiršti laistyti medžio ir prižiūrėti lemputes, nes mažiau nei per minutę gaisras gali persimesti ir pasiglemžti visą kambarį.

Skirtumas tarp laistytos ir nelaistytos eglutės 

 


Demonstracija kaip skirtingai dega laistyta ir nelaistyta Kalėdų eglutė. Pastaroji vos uždegus užsiliepsnojo, o palaistytos eglutės ugnis neišsiplėtė.

Netvarkinga elektros instaliacija

Dažnai gaisrai kyla namuose tuomet, kai šeimininkų net nebūna ir tai lemia blogai sutvarkyti elektros prietaisai. Kilus ir išplitus gaisrui, kai nieko nėra namie, jo padariniai bus didžiuliai.

Dar viena šiurpi demonstracija

Neįtikėtinu greičiau įsiplieskęs gaisras tiesiog žaibiškai nusiaubė amerikiečių namo svetainę. Visi gali dėkoti likimui, kad tai tik simuliacija.

Sudegė tik viena eglutė 

Neįtikėtina demonstracija – padegta viena iš trijų Kalėdų eglučių, kuri buvo labiausiai išdžiuvusi. Jungtinėse Valstijose ugniagesiai, bandydami vaizdžiai informuoti gyventojus apie gaisro pavojų, surengė demonstraciją. Pastatė tris eglutes - dvi žaliuojančias iš šonų ir vieną išdžiuvusią per vidurį - vėliau padegė visas eglutes, bet įsiliepsnojo ir sudegė tik sausa eglė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (0)