Kas laukia darbuotojų robotų amžiuje?  (1)

Darbo rinkoje jau dabar jaučiamas nerimas, kad ateityje nuolatinės darbo vietos pamažu išnyks ir robotai perims ir žmogaus ne tik fizinį, bet ir intelektinį darbą , viskas taps automatizuota, daugybė žmonių, įskaitant ir ypatingų gebėjimų ir įgūdžių personalą, neteks darbo. Tarptautinė strateginių įžvalgų bendruomenė (GFSC) pateikia tris įžvalgas apie tai, kokių permainų ateityje sulauks darbo rinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Mūsų laukia startuolių amžius. Technologijų pažanga leis žmonėms sukurti savo unikalų pragyvenimo šaltinį. Francisko Sagasti teigia, kad ateityje greičiausiai matysime kur kas daugiau atvejų, kai jaunoji karta kuria individualius verslus ar veiklas. Julius Gatune’as teigia, kad Afrikoje informacijos ir komunikacijos technologijos gali iš pagrindų pakeisti ir jau keičia ekonomiką, pavyzdžiui, pasiūlydamos daugiau galimybių verslo startuoliams plėsti savo verslą.

2. Pirma pensija, darbas – po to. Ateityje mūsų darbo-poilsio stilius gali visiškai pasikeisti. Kristel Van der Elst mano, kad, jeigu žmonės gyvens ilgiau ir bus sveikesni, ko gero, teks gyvenimo eigą studijuoju-dirbu-išeinu į pensiją-mirštu perdėlioti kitaip, kurti lanksčiau. Ateityje galbūt galėsime gyvenime pasiimti tiesiog pertrauką nuo studijų ar darbo, užuot skubėję į galutinį – mirties – tašką.

3. Sukursime naujų darbo vietų, kurių robotai negalės pavogti. Peteris Schwartzas sako, kad šiuo metu išgyvename pereinamąją stadiją tarp technologinių šuolių. Pasak jo, informacijos ir komunikacijos technologijos, didelė apimtis informacijos, biologinė ir molekulinė inžinerija padės sukurti ištisas naujas industrijas.

Stefano Hajkowicziaus teigimu, didžiulis potencialas slypi kūrybinėse paslaugose – nuo virtualios realybės, balso atpažinimo iki dirbtinio intelekto.

Trudpertas Schelas svarsto, kaip individualumo siekimą paskatino 3D spausdinimo technologija ir kaip tai pakeis fizinių prekių kūrimą ir platinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (1)